100 godina Božićnog ustanka: Naša srca i misli gore kao baklje slobode u čast palih junaka

5

Na Cetinju se danas održava svečanost povodom 100 godina od Božićnog ustanka, a kako je kazao gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, vijek od Božićnog ustanka, slobodarski plamen ni poslije stotinu godina nije ugašen.

100 godina od Božićnog ustanka: Pogledajte fotografije i snimke sa Cetinja

”To jasno potvrđuje i današnji istorijski skup kada se okupljeni, iz svih krajeva Crne Gore i dijaspore, poklanjamo sjenima onih koji su za pravo, čast i slobodu Crne Gore položili živote. Pred Obeliskom Božićnom ustanku, koji utvrđuje smisao komitske žrtve za ideju crnogorske nezavisnosti, naša srca i misli gore kao baklje slobode u čast palih junaka. Danas u slobodnoj Crnoj Gori, sa neupitnim međunarodnim statusom, prisjećamo se onih koji su posijali sjeme otpora ništavljenju sopstvene države, ugnjetavanju i zatiranju. Nijesu to, dragi prijatelji, bili samo borci koji su se latili puške; diplomate koji su se političkim sredstvima borili za sopstvenu državu; nego i brojni civili – starci, žene i đeca”-naveo je Kašćelan.

antenam

5 KOMENTARI

  1. Debakl na “Komitskom maršu”! Jedva stotinjak “komita”. I to dvije trećine sa plaćenim dnevnicama došlo iz drugih gradova.

  2. …treba ga kastrirati-da se više ne kote takvi!!!
    Ali,ali,isto tako ko je zaboravio na MONUMENT-2016.godine..jer se ne sjećam da je ovako bilo svečano i uzvišeno.. u čast i slavu 75 godšnjice Trinajesto Julskog ustanka-41…pa umjesto slave i odavanja DUŽNE POŠTE-…otvoriše na vojuni aerodrom “Knjaz Danilo..u Golub ovce..”spomenik oslobodiocima-sa Rajne i Majne”…daleko bilo Junačke i Čojske Trinajestojulske Crne Gore….
    Da nebi bilo -jopet onaj veljesrbin iz Prčanja..mašta svašta..molim Skala radio da iz svoje Arhive iskube..prolavu 75 godišnjice “oslobađanja Junačke Crne Gore-..da obnovmo gradivo…?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]