Svečano obilježen Dan studenata

0
proslava uz slovo prof. dr Stanovčić, dekanice kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

 

Obilježavanje Dana studenata 4. april bio je povod da se okupljeni studenti Fakulteta za pomorstvo i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, prisjete hrabrosti Žarka Marinovića, ubijenog od strane profašista u aprilskom štrajku studenata.

Prisutnim studentima, koji su se nakon više godina objedinili na Fakultetu za pomorstvo, obratili su se dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjana Stanovčić, dekan Fakulteta za pomorstvo doc. dr Špiro Ivošević, predstavnici studentskih organizacija oba fakulteta Amar Rastoder i Mirko Vujičić.

Dekanica Stanovčić, u svojoj čestitci studentima je poručila: “Naše sjutra zavisi jedino i isključivo od vas, a mi kojima je pripala čast i odgovornost da vas za to sjutra pripremimo, nadamo se da smo dorasli tom izazovu i nastojimo da vas opremimo znanjem i vještinama, koje će vam biti od značaja kako u karijeri, tako u životu uopšte“.

U danu kada se obilježava sve ono najbolje, mladost, znanje, želje i nade,dekanica Stanovčić je sadašnjim i budućim studentima poručila da iskoriste  ove godine da se naoružaju znanjem, iskustvima, prijateljstvima, idejama.

proslava uz slovo prof.dr SProf. dr Špiro Ivošević, dekan kotorskog Fakulteta za pomorstvo

Dekan Fakulteta za pomorstvo Ivošević, poručio je studentima da nastave da se trude i rade na unapređenju svog znanja, dok će se nastavnici, saradnici i menadžment Fakulteta truditi da im obezbijede što je moguće bolje uslove studiranja, više praktične nastave, mobilnosti, a sve u cilju usaglašavanja stečenog visokoškolskog obrazovanja sa tržištem rada koje se stalno mijenja i traži novine.

Pomorski fakultet je iznjedrio veliki broj stručnjaka iz oblasti pomorstva podsjetio je  dekan Ivošević i izrazio zadovoljstvo nastavnim, naučnim  i stručnim dostignućima Fakulteta ne samo na nivou države, već i u širem okruženju.

Predstavnici studentskih organizacija Amar Rastoder i Mirko Vujičić, napomenuli su da je cilj njihovog postojanja poboljšanje studentskog standarda i kvaliteta obrazovanja, kroz razne nastavne i vannastavne aktivnosti, uz poruku da: “Bolje sjutra nije ostvarivo bez progresivne i proaktivne studentske populacija koja je spremna da se nosi sa problemima savremenog društva“.

Na svečanosti povodom Dana studenata, održanoj na Fakultetu za pomorstvo, prisutni su mogli uživati u kulinarskim specijalitetima studenata II godine Hotelijerstva koji su pod vođstvom prof. dr Save Janićevića pripremili Gastro izložbu.

Upravo na Dan studenata organizovan je i Info dan za buduće studente Pomorskog fakulteta i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, u znak dobrodošlice svima koji svoje obrazovanje žele da nastave na pomenutim institucijama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].