Smeće na putu za San Đovani nije turistička atrakcija

5
Smeće na šetnici do San Đovanija

Kotorska tvrđava San Đovani sa bedemima dugim oko 4 km poseban je kuriozitet i prva adresa za brojne goste koji dolaze u drevni Kotor.

Do njih se stiže sa tri otvorena ulaza iz starog grada, na kojima su naplatni punktovi.

Ulaznica je sa dva eura opštinskom odlukom iz decembra prošle godine podignuta na osam eura.

Ništa čudno ako se zna da se prelijepe dubrovačke zidine obilaze po cijeni od 20 eura, a kotorski bedemi su znatno atraktivniji.

Sa male i velike tvrđave puca jedinstven pogled na kotorski zaliv i jezgro starog grada, njegove krovove i zvionike, ali na žalost, usput i na neprimjerene slike kipućeg smeća koje samo nadležni ne primjećuju.

Okom i objektivom naših slušalaca spakovano i smeće pored kesa takođe ulaze u objektiv, telefone i kamere brojnih turista kojima je prvi đir ovim gradom sa kruzera na tvrđavu.

A do male i velike tvrđave vode skale koje se svake godine samo krpe i traju od sezone do sezone, uz postavljene ograde i bezbjedne konope na rizičnim mjestima.

Međutim, da bi ova atrakcija zasita bila na pravi način valorizovana, potrebno je ulaganje u bedeme, njihovo dnevno održavanje i još mnogo zanimljivih ugostiteljko turističkih sadržaja.

Vjerovati je da će se konačno na profesionalan i ozbiljan način uprava grada pozabaviti gradskim bedemimima od kojih se u opštinsku kasu prošle godine slilo oko 560.000 eura,  a posjetilo ih je 210.000 turista.

Prihod od posjete kotorskim bedemima za ovu godinu je planiran u iznosu od oko 900.000 eura.

5 KOMENTARI

  1. Mi smo propali….ko moze neka od mladjih neka bjezi sto dalje jer odje nema leba ni od naroda ni od politacara….ovo je katastrofa sto se radi

    • Cisti smece koje ti razbacujes okolo i ova vlast i prosla i buduca! Pitanje je revnosti u zadatku nakon cina necivilizovanih zagadjivaca!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].