Tehničko vozilo iz Sežane stiglo u Kotor

4
nakon primopredaje

Maksim Mandić

Kotorska Službe zaštite i spašavanja danas je dobila polovno, ali izuzetno dobro očuvano teško vozila, koje je nabavljeno sredstvima donatora i opštine Kotor.

Primopredaja je izvršena u krugu kotorske vatrogasnice, od strane vatrogasaca iz Sežane, podsjetio je za Skala radio Makisim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite.

Nakon primopredaje, izvršena je kratka obuka kotorskih spasilaca za vozilo koje na sebi ima kran-dizalicu kapaciteta podizanja 2.200 kg i generator snage 18 kW.

obuka za novo vozilo u sastavu Službe

Obuka je uspješno završena, a vatrogasci su zadovoljni vozilom koje je jedino ove vrste u Crnoj Gori, objasnio je Mandić.

Prema njegovim riječima Službi zaštite je bilo neophodno ovakvo vozilo, jer staro više nije moglo biti registrovano zbog starostii.

Stoga se moralo ući u nabavku vozila kako bi što spremnije dočekali ljetnju požarnu sezonu, rekao je on.

Vatrogasci Sežane su Službi zaštite u Kotoru donirali dio opreme: hidraulični razvalni alat, šljemove za strukturne požare i dio aparature za požare otvorenog prostora.

“Dosta od toga će dobiti DVD u Perastu, budući da su i oni zaslužni za nabavku pomenutog vozila. Preko njih je išla nabavka, jer su oni iskusniji u poslu sa polovnim vozilima i u velikom mjeri su nam pomogli“, podsjetio je Mandić.

Nakon završenog carinjenje, tehničkog pregleda i registracije vozilo će biti opremljeno odgovarajućom opremom i stavljeno u operativnu upotrebu.

Maksim Mandić se na donacijama zahvalio preduzećima Carinvest, Tujko DOO, Magud DOO, stovarištu Vukšić, Đir taksiju, Domu učenika i studenata “Spasić-Mašera“, Resursnom centru “Dr. Peruta Ivanović“, Srednjoj pomorskoj školi i Opštini Kotor, koja je obezbijedila razliku novca koju nijesu uspjeli prikupiti za nabavku vozila od sponzora i donatora.

Sve ovo pokazuje da je u Kotoru i te kako sazrela svijest da se u vatrogastvo valja ulagati, a vatrogasci će, kazao je Mandić, znati uzvratiti na pravi način kad bude trebalo.

4 KOMENTARI

  1. Ima jos plemenitih! Na zalost jos mnostvo toboznjih Srba koji ruse sliku pravih cestitih Srba! Zar ne Cars…MN “lepo” ?!
    Svako dobto nasim valjanim pompijerima i poklon njihovoj pozrtvovanosti!

    • …oklenake Srbi u kotorsku vatrogasnicu-jerbo od vazda je tamo po jedan bio u svaku generaciju..? Ko je stariji eli kotorski vatrogasci-ili srpsko pojno društvance “Jedinistvo”…? Možada znate ova/n/j RURALAC…”S..
      …gRad?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].