Prvi međunarodni karneval u Tivtu

0

 

“Karnevalskim proglasom” Nevena Staničića u multimedijalnoj sali opštine Tivat počela je press konferencija na kojoj je predstavljen program Prvog međunarodnog karnevala koji će se u Tivtu održati od 8. do 10. juna.

Karneval organizuje NVU “Maškarada” Tivat, a pokrovitelji su Opština Tivat i Turistička organizacija Tivat.

Pozdravljajući prisutne, predsjednica opštine Tivat dr. Snežana Matijević je između ostalog kazala da je ponosna što je opština jedan od pokrovitelja.

“Tivat, kao što sami znate, ima tradiciju, ali još uvijek nije imao priliku da organizuje ovakav karneval i smatram da najavljeni događaj označava početak uspješne turističke sezone“, kazala je ona.

Karolina Radulović

Dubravka Nikčević, sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat i predsjednica Organizacionog odbora karnevala bila je izmenađena interesovanjem velikog broja medija.

“Nisam prisustvovala posjećenijoj press konferenciji od ove danas, što nam šalje jednu lijepu poruku. Ta poruka znači da je organizovanje ovakvog karnevala povuklo za sobom i jednu sveopštu sinergiju kako institucija tako i zaista brojnih javnih ustanova koje su stale kao podrška karnevalu i kao jedna dodatna snaga da ovaj prvi međunarodni karneval zaista bude onakav kakav smo ga i planirali”, kazala je Nikčević.

Gabrijela Glavočić, direktorka Turističke organizacije Tivat i članica Organizacionog odbora karnevala vjeruje da će karneval doprinijeti pozitivnim parametrima u posjetama za sve ljubitelje karnevalskog programa na početku sezone s obzirom da se slični sadržaji ne dešavaju u okruženju u datom terminu, te da će ovakvi sadržaji uvijek imati podršku turističke organizacije.

“Ovaj projekat je nešto što je naišlo na veliku podršku od strane Turističke organizacije Tivat kao nešto što je našem gradu godinama unazad nedostajalo“, izjavila je Glavočić.

Goran Božović, član NVU “Maškarada” i koordinator Organizacionog odbora karnevala najavio je bogatu karnevalsku povorku za subotu 09. jun od 20 sati.

”Pored karnevalskih grupa iz Crne Gore planirano je učešće oko 300 inostranih karnevalista iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije. Manifestaciju će uveličati predstavnici Internacionalnog borda Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC), funkcioneri FECC Crne Gore, i deputat FECC Aruba“, kazao je Božović.

Prije karnevala u planu je Maškarana regata, a na svečanom prijemu gradonačelnice u Atrijumu Ljetnikovca Buća biće otvorena izložba fotografija “Maškarada do danas“, dodao je on.

Uvod u karnevalsku noć na Pinama biće atraktivan nastup Mantock Samba Show, za dobar  štimung biće zadužen sve popularniji ANSAMBL TOĆ, koji je snimio himnu Tivatskog karnevala, a vrhunac karnevalske večeri je nastup hrvatske pjevačice INDIRE FORZE.

Karnevalsku atmosferu na press konferenciji dočarali  su članovi NVU “Maškarada“ koji su  u bogatim karnevalskim kostimima i u veseloj atmosferi dodijelili pokroviteljima i sponzorima prve zastavice tivatskog karnevala.

Troškovi Prvog međunarodnog tivatskog karnevala iznose oko 60 hiljada eura.

Opština Tivat je pokrovitelj sa 20 hiljada eura, Turistička organizacija opredjelila je 15 hiljada, a ostalo su finansirali sponzori koji su obezbjeđeni aktivnošću organizatora – članova NVU “Maškarada“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].