OO SD Kotor: Zaustavimo dalju degradaciju Kotora

21

 

Nakon dvije godine od prethodnih izbora na kojima je Kotor dobio novu vlast, više je nego izvjesno da ona ne pokazuje ni sposobnost ni odgovornost da ga vodi u interesu građana. Socijaldemokrate Kotora, svjesni paralize u kojoj se grad nalazi i još više svjesni trajnih negativnih posljedica koje će ova vlast prouzrokovati po njegovu budućnost, osjećaju dužnost da reaguju na ovakvo stanje.

Nažalost, prethodne dvije godine vladajuća većina izgubila se u rješavanju svojih unutarstranačkih problema, međusobnim nadmudrivanjima i trgovinama, odlaganjima svih važnih strateških i razvojnih odluka, mrcvareći na taj način i sebe i cijeli grad. Jedinu efikasnost vlast je pokazala u usavršavanju svih deformacija i devijacija zbog kojih je kritikovala i prethodnu vlast.

 • Nepoštovanjem zakona i sopstvenih pravnih akata, kao i stalnim odlaganjima i prekidima rada, obesmislili su postojanje Skupštine, a samim tim i svih njenih delegata. Trenutna višemjesečna paraliza rada Skupštine najbolja je potvrda ove činjenice;
 • Umjesto transparentnosti, usavršili su jeftini populizam i to na najprimitivniji način, zvečeći o prodaji automobila, popravci jednog kontrafora, postavljanju semafora na rivi, obavljenom košenju javnih površina, vraćanju topova ispod gradskih vrata, kićenju grada, povećavanju cijene posjete bedemima i sl;
 • Od dana dolaska na vlast do danas, dominantan dio njihovih aktivnosti predstavljalo je partijsko zapošljavanje. Radi očuvanja trulih kompromisa, svaka partija od konstituenata vlasti mogla je da ucjenjuje i dobije mjesta za svoje funkcionere u obimu i na način kako to zatraži, sve u cilju kakvog-takvog održavanja vlasti;
 • U nemogućnosti da se dogovore, konstituenti vlasti ne da nijesu u stanju da stvore viziju razvoja grada, nego i odustaju od svojih programa kojima su očigledno obmanuli građane koji su im dali povjerenje. Od rješenja saobraćajnih gužvi nema ništa, od pomoći malim i srednjim preduzećima nema ništa, od brige o omladini, sportskih terena, popisa imovine, reforme uprave, decentralizacije vlasti, revizije finansijskog poslovanja i otkrića velike korupcije, preispitivanja koncesija, formiranja razvojne agencije, smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži, definisanja deponije, podrške poljoprivrednicima i uvođenja registracije oznaka geografskog porijekla, gradske luke sa prioritetnim vezovima za lokalno stanovništvo… Od svega se odustaje i samo vodi ogoljena briga o opstanku na vlasti;
 • Koristeći naslijeđeni novac i činjenicu da opština Kotor ostvaruje velike budžetske prihode, “prosipaju” novac na sve strane, kupujući tako podršku za sljedeće izbore.

Postalo je i besmisleno i smiješno da sve svoje greške aktuelna klimajuća vlast brani greškama prethodne vlasti. To je jedina i prilično jeftina parola ove vlasti.

Socijaldemokrate Kotora, koje nijesu učestvovale ni u jednoj vlasti u Kotoru do sada, uvjerene su da je ova vlast puno gora i od prethodne i svih prethodnih. Stoga apelujemo na sve one kojima je cilj dobrobit Kotora da uradimo sve kako bi se zaustavila dalja degradacija Kotora i njegovih institucija, kaže se u saopštenju OO SD Kotor, dostavljenom Skala radiju.

21 KOMENTARI

 1. “Zaustavimo dalji devastaciju Kotora”

  Iz ove recenice se moze izvesti zakljucak da je Kotor vec dooobro devastiran usled “domacinske” vladavine bivse vlasti.
  Ovdje se poziva samo na zaustavljanje “dalje” devastacije?
  Bivsa vlast je grad dovela na nivo “Šavnika na moru” a ova sadasnja ne pokazuje volju da nista poboljsa!
  Nekada je Tivat bio radnicko mjesto i koje su Kotorani odlazili samo radi suncanja na Pine s jeseni ili proljeca.Sada je Tivat grad sa svim atributima grada a turisti u Kotor dolaze kao na slikavanje i posmatranje piramida u Egiptu.
  To su ucinci bivse vlasti koju ova nova odlicno slijedi.

  Da ovi odu a da se oni ne vrate!

 2. Neprimjereno ćuti UBNOR(A), nijesu se sjetili da se bar danas simbolično oglase u vezi 74-te godišnjice (18.11.1944.) “pada Ledenica”. Kad je Prva bokeljska brigada slomila njemački otpor na Ledinicama, više njihove snage nijesu mogle ostati u Risnu, samim tim ni u Kotoru. Do istjerivanja Njemaca iz Kotora, poginulo je oko 80 boraca Druge dalmatinske i Prve bokeljske brigade.
  Od te silne apanaže koje dobija UBNOR(A), bio bi najmanji dug da postave jednu skromnu ploču na Spomenik u parku, sa imenima svih poginulih do oslobođenja Kotora.

  • ..Prve Bokeške Udarne Brigade..koji je sa svojom četom -po oslobođenju Grada od Njemaca i domaćih izdajnika…- uljega u njega..? A ako neznaš ko je bia-zovi Selektora Vaterpolo Repreznatacije Crne Gore (SVRCG)Pera Vladova Porobića-jer ako iko zna ..Pero naš zna-žanago ti velju…!!!

   • Mi cemo ovdje u Malom Kumrovcu formirati brigadu, ako bude potrebito!
    Ideoloski se odmaklo u naobrazbi sa mladima, na Titovom putu.
    Komandira koliko hoces, a i
    bassa forzze ne manjka.
    Valjao bi nekadasnji Jordan,
    ovi danasnji je iscucan i sempija!

    • Brao Grujo! Svaka ti čast! Ima nas ima još na Titovom putu ali mladih je sve manje na tom putu.Da su živjeli u tom vremenu znali bi što danas nemaju!Kao štomi znamo!ŽIVJELO BRASTVO I JEDINSTVO!
     Vječna slava i hvala najvećem sinu JUGOSLAVIJE JOSIPU BROZU – TITU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Hvala Jugo-damo, kao sto vidis,
      okusali su se i pogospodili mnogi,
      cak i potomci nekadasnjih
      prvoboraca, ali ne svi.
      Diferencijacija je uglavnom zavrsena, pa se zna, ko je dje!
      Bit ce jos “diskusija”, pioniri su
      naokolo, sve vide i cuju.
      Najvise ono sto ne valja!

     • “Da su živjeli u tom vremenu znali bi što danas nemaju!Kao štomi znamo!”

      Tako je Jugice.
      Da su živjeli u tom vremenu na bi znali za ovo što danas imaju. Danas imaju “bijelu prašinu”, a onda ta radost je bila nepoznata.

     • Prvo podjite u kumrovac i rekonstrisite kucu titovog rodjenja ciji je krov prolao a vrata nijesu otvorena od dolaska tudjmana na vlast…..hrvatski komunisti idu u beograd 25og maja jer se ne smiju cuti u lijepoj njihovoj domovini

    • **Grujo,
     jesi li ti čitao nešto pjesama iz Hajdučkog ciklusa? Sumnjam. Bježao si sa časova srpskog i književnosti.
     Pročitaj, Grujo:

     DIJETE GRUJICA
     Vino pije Novak i Radivoj,
     U zelenoj gori Romaniji,
     Služi njima Dijete Gruica.
     A kad su se ponapili vina,
     Onda reče deli Radivoje:
     ”Hej! moj brate, Starina Novače!
     ”Ni imamo vina, ni duvana,
     ”Nit’ imamo pare, ni dinara.”
     Al’ govori Starina Novače:
     ”Ne boj mi se, deli Radivoje!
     ”Ako nema vina ni duvana,
     ”I ako je blaga nestanulo,
     ”Mi imamo dijete Gruicu, (…)

  • Nema izgleda da Bećo pokrene inicijativu da
   se postavi spomen ploča sa imenima
   palih za oslobođenje Boke, od 4. oktobra
   do 21. novembra 1944. god.
   Ne zna Bećo šta ga je snašlo od
   silne šuške koja se sliva u njegovu NVO, Ubnor(a).

  • I jedna i druga je bila sastavljena od hercegovaca….1944g a ime su doili da se bokelji ne osjete da nisu prst mrdnuli da isceraju njemce jer su talijani sami otisli

 3. Pitam se zasto li su boje na logu ove partije identične sa bojama LIMENKE ? ( PS. Mislim na limenku od coca-cole da ne bude zabune ) …

 4. Ja sam mislila da ova velika i nadasve postovana privjezak partija ne postoji vise. Medjutim, evo ih nakon dvije godine sa saopstenjem, i to je sve sto su ucinjeli, osim sto su zaposlili na Aerodrom, L.Kapetaniji i po Tivtu svoje clanske knjizice od kojh mnogi ni sami ne glasaju tkz. svoju Ramada partiju.

  • Tako je, Dragana. U svakoj normalnoj zemlji, lider
   ove privjezak-partije bi trebao da odgovara
   za KRIVOKLETSTVO pred Sudom. Napisah – “normalnoj”…

 5. A tek DRPS koji u Kotor ima sve osim ideje,sve osim glave,rada,mudrosti I poštenja.Cast casnim izuzecima a njih je koliko prstiju na jednoj ruci.
  Gube uporno na svim izborima I bez promjene I dalje nekome oni dijele lekcije.

  • Baš ti vijerujem da si apolitičan! Sjedi dolje imaš 1 iz istinitosti. Mogo bi to biti novi predmet po školama. Mijenjaće opet programe. Zadnjih godina đeca u drugi osnovne još ne znaju dobro slova. Do osmog ne znaju što su razlomci. U gimnaziju neki izborni predmeti pa iz njih strašne petice. Druge predmete oslabljenih kriterijuma nategnu i eto luča ko pljeve. A ne znaju ništa! Sramota!

 6. Izmučili su vala grad da više nisu mogli I na kraju trgovina kao spas ali bez rezultata.Ipak neće moći pored svih mahinacija pobjeda sa svim njihovim podjelama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]