12 pametnih koraka

0
iz Dječjijeg vrtića "Osmijeh"

Srđan Vukčević

Srđan Vukčević

Projekat “Pametni koraci” podržan od UNICEF-a, koji je namijenjen djeci od 5 do 13 godina, biće predstavljen u petak 19. septembra u kotorskom privatnom vrtiću “Osmjeh”.

Profesor Srđan Vukčević, osnivač ovog projekta je za Skala radio kazao da ovaj program uči djecu društvenim i emocionalnim kompetencijama kako bi od malena stekli neke navike uspješnih ljudi.

Riječ je o veoma obimnom programu koji se radi jednom nedjeljno, sedam mjeseci, a akcenat je na teoriji ponašanja, da djeca od malena steknu navike koje su neophodne za uspjeh kroz tzv. 12 pametnih koraka.

Oni su osmišljeni i bazirani na tehnologiji koju je prije 290 godina osmislio američki naučnik i političar Bendžamin Frenklin, kazao je Vukčević.

Djeca na osnovu ove metodologije vježbaju 12 navika.

Vježbaju npr. entuzijazam, marljivost, istrajnost, strpljenje, umjerenost, fokus itd.

Ovaj program je prezentovan i na UNICEF-ovoj konferenciji o kvalitetu obrazovanja i podržan je od njihove strane.

“Projekat 12 pametnih koraka mora da se još više razvija, a pokušaćemo i da ga implementiramo i na široj osnovi u Crnoj Gori”, poručio je Vukčević.

Prezentacija projekta će se održati u 17 sati u petak 19. septembra za sve zainteresovane roditelje i djecu koje Vukčević poziva da prisustvuju i upoznaju se sa osnovnim smjernicama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]