Provala laži i gluposti srpskog ministra i druga DK: “Đukanović je najveći kriminalac u Evropi”

1
Nenad Popović

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović saopštio je danas da je “predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najveći kriminalac u Evropi”.

On je za TV Pink rekao da najavljeno usvajanje zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju.

“Ovo nam nijesu činili ni najljući neprijatelji, i država Srbija će sigurno, ako dođe do izglasavanja zakona u skupštini Crne Gore, morati da reaguje najžešće”, poručio je Popović.

On je dodao da ako se usvoji zakon, to će biti “najgori napad na Srbiju u istoriji bratskog naroda koji živi u Crnoj Gori”.

“Crna Gora je stara srpska država, nju su stvarali Nemanjići i Sveti Sava”, rekao je Popović, ocijenivši da crnogorski predsjednik Milo Ðukanović i njegov “zločinački režim” uzimaju Srbiji ono što joj je najsvetije – njenu istoriju, ime i prezime.

Popović je objasnio da Ðukanovićev režim naziva zločinačkim jer Srbiji crkvu nijesu uzimali ni Turci za 500 godina, ni ustaše, ni nacisti.

“Oni nam čine ono što nam nikad ni zločinci nijesu činili i Srbija će se prema tome sigurno odrediti veoma jako. Neko želi da nam uzme manastir Ostrog, neko želi da nam uzme mošti Svetog Vasilija Ostroškog, Petra Cetinjskog, a to je naš identitet”, rekao je Popović.

Ministar je istakao da su u Crnoj Gori iz čitanke izbačeni Jovan Jovanović Zmaj i Desanka Maksimović, kao i da Srbi, građani Crne Gore koji se tako izjašnjavaju, ne mogu da se zaposle u državnim institucijama.

“Nad nama vrše identitetski genocid. Ustaše su činile čisti genocid, ubijali nas, a Milo Ðukanović želi da izbaci iz Crne Gore, stare srpske države, sve što je srpsko”, rekao je Popović.

On je upozorio da ukoliko u Crnoj Gori, kao pravoslavnoj “našoj bratskoj zemlji”, u kojoj žive Srbi, neko može da protjera srpsku crkvu i uzme svete mošti Vasilija Ostroškog i srpske manastire, tako nešto bi moglo kroz sedam dana da se desi i na KiM.

“Albanci bi to radili sa našim hramovima na Kosovu, vjerovatno bi se slično dešavalo i u Hrvatskoj. To je model koji se već desio u Ukrajini. Milo Ðukanović nije ideolog toga, on je običan izvršilac”, rekao je Popović.

On je dodao da je Ðukanović “ucijenjen izvršilac zbog svojih kriminalnih radnji”.

“On je poznat kao najveći kriminalac u Evropi. On mora da ispunjava sve zadatke koje mu narede sa Zapada njegovi nalogodavci, jer zna se da je duboko povezan s njima”, smatra Popović.

Nenad Popović je prema pisanju KRIK, a što je prenio Blic najbogatiji ministar u Vladi Ane Brnabić. Ti mediji su Popovića dovodili u vezu sa globalnom aferom “Rajski papiri” gdje je otkriveno da posjeduje “imovinu vrijednu oko 100 miliona dolara”, koju je stekao svojim poslovima “koje je uglavnom razvijao u Rusiji”. Za Popovića se zna da je i u bliskim odnosima sa svim protivnicima crnogorskih funkcionera, a prvenstveno sa odbjeglim biznismenom Duškom Knežević. Popović je predsjednik male Srpske narodne partije, koju je osnovao nakon što je napustio Demokratsku stranku Srbije. On je u politiku praktično ušao preko svog bliskog prijatelja Vojislava Koštunice. Nova skandalozna izjava koja stiže iz Vlade Srbije posljednjih dana jasno nameće pitanje da li su riječi Popovića, Aleksandra Vulina i Ivice Dačića u suštini zvaničan stav Vlade Srbije!

aktuelno.me

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]