17. Fašinada Cup

0

 

Internacionalna jedriličarska sportsko-turistička regata 17. Fašinada Cup održaće se 21. i 22. jula u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva.

Regata počinje 21. jula u 12 sati sa startom u Perastu i završava se sa ciljem u Tivtu, kod Porto Montenegra.

Drugog dana jedriličari startuju iz Tivta i jedre ka Perastu gdje se regata završava.

Proglašenje pobjednika 17. Fašinada Kupa će se održati 22. jula na ostrvu Gospa od Škrpjela sa početkom u 20 sati.

Organizator Internacionalne regate Fašinada Kup je jedriličarski klub “Lahor” iz Dobrote u saradnji sa Porto Montenegro Yacht Club i brending agencijom Unibrand.

Ovogodišnju regatu su podržali Turistička organizacija Kotor, Kotorska suvenirnica, Miro & Sons i Fleka.

JK Lahor se zahvaljuje svim sponzorima, Mjesnoj zajednici Perast na pruženoj podršci, režiseru Dušanu Vulekoviću za realizaciju reklamnog videa 17. Fašinada Kupa, vajaru Goranu Moškovu za izradu nagrada i agenciji Unibrand za kreaciju vizuelnog identiteta manifestacije.

U dane najveće pučke svečanosti u Boki – “Fašinade”, čija tradicija traje od 1452. godine kada Peraštani i mnogi žitelji Boke nasipaju otok Gospa od Škrpjela kamenjem i tako ga čuvaju od erozije, održava se jedriličarska regata Fašinada kup.

Regata iz godine u godinu okuplja oko 200 takmičara, kako domaćih tako i stranih, a vrlo je popularna i među mondemskim nautičarima.

Ovo je najveća manifestacija na moru u Crnoj Gori i južnom dijelu Jadrana uz Bokeljsku noć.

Nagrade najboljima su stilizovane figure u kamenu, radovi akademskog vajara Gorana Moškova – Gonza, dodjeljuju se na ostrvu Gospa od Škrpjela.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.