u Kotoru održan kviz znanja “Koliko poznaješ svoj grad”

0

U Kotoru je u četvrtak,  18.2021, u organizaciji NVO “Lingua” – Kotor organizovan prvi kviz znanja “Koliko poznaješ svoj grad?” Kviz je održan u palati Bizanti, a namjenjen je bio učenicima kotorskih osnovih škola.

NVO “Lingua “- Kotor je u septembru ove godine pokrenula projekat “Edukativni obilasci kulturno – istorijskih spomenika Kotora i kviz znanja za učenike VI i VII razreda osnovnih škola“. Cilj ovog projekta je edukacija mladih sa bogatom tradicijom i kulturnom baštinom grada, istorijom Kotora, tradicijom, i najznačajnijim ličnostima u povijesti grada. Upoznavanje učenika sa poviješću grada im može biti i dobra podloga za posao budućih turističkih vodiča.

S obzirom, da se u osnovnim školama uči veoma malo o ovoj temi, ideja je bila tu prazninu nadopuniti. Ove godine su se uključili učenici VI i VII razrede svih kotorskih škola. Da bi provjerili znanje, organiran je kviz “Koliko poznaješ svoj grad ?”, a najboljim ekipama su podijeljene nagrade.

Svi učenici VI I VII razreda osnovnih škola Opštine Kotor imali su edukativne ture sa licenciranim turističkim vodičima predsjednicom NVO”Lingua”- Kotor Martinom Saulačić Lompar, i vodičkinjom Dolores Fabian. Nakon provedenih tura, mentori profesori iz škola su ispitali učenike po zadanom gradivu i izabrali po 2 najuspješnija učenika VI i po 2 učenika VII razreda, koji su učestvovali u kvizu znanja.

Program edukacije je baziran prema planu i programu po kome se pripremaju turistički vodiči za dobijanje licence. Nastavnici time ispunjavaju kvotu da u nastavnom programu imaju 10 ℅ otvorenog programa o lokalnoj zajednici, kako se i po Zakonu o obrazovaju zahtjeva.

Glavni sponzor ovog takmičenja je bila Turistička organizacija Kotor, koja je najboljim školama podijelila vrijedne nagrade, a svim učenicima-takmičarima poklone.

Prvu nagradu su dobili učenici OŠ”Nikola Đurković” iz Radanoviča. Škola je kao nagradu dobila projector i platno. Druga nagrada je pripala OŠ”Njegoš”-Kotor koja je dobila računar (lap-top), a treća nagrada OŠ”Savo Ilić”  koja je dobila veliki televizor. Nakon toga je TO Kotor osim nagrade školama, svim učenicima – takmičarima podijelila poklone.

PredsjednicaNVO”Lingua”                                                                                                                                                                                                                              Martina Saulačić Lompar

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.