Radonjić: Akcije rezultat visemjesečnog rada i koordinisanog djelovanja SDT-a, SPO i EUROPOL-a

0
Vukas Radonjic, tuzilac

Autorka:J. Mi.

Mjere i radnje koje Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu Specijalnog državnog tužilastva danas i prethodnih dana su rezultat visemjesečnog rada i planiranog i koordinisanog djelovanja SDT-a, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL – kazao je portparol i tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu za Pobjedu Vukas Radonjić.

Podsjećamo, Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) uhapsilo je službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, čije ime je poznato redakciji, dok se za još najmanje dvojicu njegovih kolega prikupljaju dokazi da su bili dio kriminalne organizacije, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora bezbjednosnih službi.

Prema informacijama našeg lista, istražitelji imaju spremne naloge za pretrese i hapšenja još nekoliko službenika policije. Akcijom je rukovodilo Specijalno tužilaštvo, koje će, kako se očekuje, danas saopštiti rezultate ove akcije.

– Aktivnosti policije i tužilaštva i dalje traju – rekao je danas Radonjić.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji Specijalnog tužilaštva u saradnji sa inostranim kolegama, a na osnovu forenzičkog vještačenja Skaj aplikacija, otkrili su identitete službenika UP, bliskih Ljubu Miloviću, za kojim je prošle godine raspisana potjernica. Izvori iz istrage navode da je riječ o službenicima policije sa kojima je Milović u kumovskim odnosima.

Pojašnjeno nam je da su istražitelji već jedno vrijeme imali određena saznanja o ulogama policajaca u ilegalnim poslovima, da je ključno bilo razbijanje šifre lažnih identiteta sa Skaj aplikacije, ali su morali da prikupe još dokaza kako bi potkrijepili sumnje i došli do dokaza.

>>>Abazović: U toku velika akcija protiv šverca kokaina, neće biti prijatno<<<

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je jutros na sjednici Vlade da je u toku velika akcija protiv organizovane kriminalne grupe, koja, kako je rekao, neće biti prijatna, ali da to mora da se desi.

– Želim da čestitam MUP, Upravi policije, SDT, SPO na sprovedenim aktivnostima koje će se nastaviti i da kažem da će ovo biti značajan udarac ljudima koji su decenijama švercovali kokain, a bili na važnim mjestima u UP – rekao je Abazović.

Rekao je, pored ostalog, da će ova tema biti dio sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

-Karteli u Crnoj Gori su prilično desetkovani od 2020. ali imperije koje su stvorene su čvrste tvrđave i svi treba da damo doprinos da se te tvrđave sruše a da se gradi časno društvo jakih institucijua gdje će ljudi koji rade u skladu sa zakonom živjeti sigurno – naveo je Abazović, dodajući da sistem neće štiti nikoga dok su oni tu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].