Lukšić: Mora se riješiti pitanje hotela “Fjord”

3
Ćatović i Lukšić

Premijer i gradonačelnica

Premijera Crne Gore Igora Lukšića pitali smo do kad će hotel “Fjord” biti ruglo Kotora, kada će se rušiti i na njegovom mjestu izgraditi novi savremeni hotel.

Kotor apsolutno zaslužuje novi hotel, ali na žalost, umjesto da se razmišljalo o rekontrukciji i sanaciji postojećeg, birala su se rješenja koja su, u vremenu prije krize bila održiva, ali se iz današnjeg ugla čine megalomanska, kazao je Lukšić.

“U međuvremenu urađeno je više poteza. Jedan je da se kroz stečajni postupak dođe do mogućnosti da se Fjord proda nekome ko će biti zainteresovan da ulaže i taj postupak je u toku. Uporedo je kreiran poreski ambijent koji kažnjava one koji ništa ne preduzimaju kada su u pitanju investicije. Primjene oštrije poreske politike će natjerati investiture ili da investiraju ili da traže partnere za to”, kazao je on.

Na pitanje Skala radija do kad će se čekati, premijer Lukšić je kazao da danas nije jednostavno obezbijediti finansijska sredstva i vrlo često takvi projekti bivaju praćeni zahtjevima da se gradi jedan broj apartmana koji, bez obzira što su u režimu hotela omogućavaju brži povratak investicija.

Uprkos krizi, Crna Gora uspijeva da zadrži tretman vrlo atraktivne turističke destinacije, kazao je Lukšić.

O važnim investicijama za razvoj Kotora koje su završene ili su u toku, podsjetila je Marija Ćatović, predsjednica opštine Kotor.

“Prije svega, Kotor je riješio najveći problem vodosnadbijevanja povezivanjem na Regionalni vodovod, a u toku je završetak projekta i skora prezentacija za povezivanje sela Donjeg Grblja na sistem Regionalnog vodovoda. Rješava se dugogodišnji problem napajanja električnom energijom. Kotor je uradio projekat lifta za valorizaciju gradskih bedema čime će se kompletirati turistička ponuda”, kazala je ona.

Gradonačelnica Ćatović je podsjetila na uspješnu nautičku sezonu sa 350 kruzera i velikim brojem turista i demantovala priče da oni Kotoru ne ostavljaju ništa, uz podatak da turisti dnevno sa velikih kruzera potroše preko 40 eura što je značajan prihod za ugostitelje, trgovce i suvenirnice.

3 KOMENTARI

  1. Hvala vladi Crne Gore sto je konstatovala da se mora rijesiti pitanje hotela Fjord.
    Vjerovatno su dugo vijecali prije negoli objavise taj zkljucak

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].