Radna grupa za praćenje korupcije u opštini Kotor za primjer

2
Kotor

Đorđije Vukčević

Đorđije Vukčević

Po završetku trećeg kvartala Radna grupa za praćenje realizacije akcionog plana za borbu protiv korupcije u opštini Kotor u obavezi je da Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavi izvještaj o realizaciji mjera Akcionog plana za suzbijanje korupcije.

Stoga je sinoć održan sastanak opštinske Komisije za praćenje korupcije, koji je još 2008. godine donio prvi Akcioni plan, a u anketi koju je sproveo CEDEM od 21 opštine, Kotor je proglašen za najtransparentniju opštinu u Crnoj Gori.

Prema riječima Đorđija Vukčevića, glavnog administratora Opštine, ovaj trend Kotor i dalje nastavlja.

Takođe je sa sjednice upućen izvještaj Zajednici opština Crne Gore koji se odnosi na realizaciju obaveza iz poglavlja 23. i 24. a riječ je o tipskom obrascu koji je propisala crnogorska Vlada, pa će se uskoro na sjednici Vlade naći zbirni Izvještaj Zajednice opština.

Na zahtjev pojedinih članova Komisije bilo je riječi i o statusu fudbalskog stadiona “Bokelj”, koji bi uskoro trebao da postane gradski stadion.

Čula se ideja o formiranju javnog preduzeća, odnosno dioničarskog društva u perspektivi, koje bi se bavilo svim sportskim objektima.

U toku je i realizacija Programa Zajednice opština i Ministarstva unutrašnjih poslova oko najbolje prakse u opštinama, a radna grupa za antikorupciju u Kotoru će učestvovati i predložiti Kotor kao jednu od najtransparentnijih opština, rekao je Vukčević za Skala radio.

2 KOMENTARI

 1. Vrijem čini svoje-pa tako i kod mene čini ,da sve što pročitam i doživljavam na način kako je “čitanje-gledamo se”…. sličnih stvari(novitada) dožvljavo jedan stari Kotoranim pok.Leso Đučić? Slučaj se desio u Budvi neposredno poslije “srćenotresa-zelenih,žutih i crvenih crta na mnoge neoštećene kuće-ne samo po primorju-nego i po dubini Crne Gore-đe su se od “sreće tresli” uzimajući kredite za dogradnju(spratnu)-sanaciju svojih “oštećenih”vikendicaza – 1979 godine.Na ime,iz Kotora svakog utorka/četvrtka išao je u Budvu,poznati kotorski doktor “od vište” Nikša Bjeladinović-koji je držao ambulantu-za osiguranike u toj opštini! I jednog utorka/četvrtka na “Budvansku pizanu” srio je staroga Lesa, koji je šetao pizanom noseći pod ruku “breme novina”-i kao je uobičajno stari Kotorani su se pozdravli i u tom pozdavljanju doktor Nikša pita Lesa:”kako si Leso”? Leso odgovori-na svoj način:”dobro sam,dobro moj Nikša-ma ti ja sve đaolje ne vidim”?! Odgovor je po malo zbunio doktora Nikšu?Poslije sabranja,Nikša priupita Lesa:”Leso bogati ali ti ne vjeruješ mome znanju? Dođi kod mene u ambulantu-pa da vidimo što ni valja rabotati”?
  E moj Nikša,meni ti nema pomoći? Jer,vidiš,ovako ti ja svaki dan uzmem “breme novina”-pa ti idem doma i sve ih pročitam-neke i po dva tri puta! U njima svaki dan-čitam isto:”ovo je napavljeno tu,ovo tu,ovo onamo-ovamo-gore dolje i tako po cijeloj Budvi”?! I tako ti Leso,dalje, kazuje svoje muke:”kad drugi dan izađem,da opet kupim novine-idem ti obavezno-po onim jučerašnjim putevima-informacijama o učinjenim rabotama u Budvu? I znaš li Nikša što mi se dešava? Nikša odgovara-kao iz topa:”a o no što vidiš”?! Brao,barvo moj Nikša-zato mi ti i ne možeš pomoći! Jer sve što sam prvi dan pročitao u novinama-toga nema ni na tir od puške-vidiku u Budvu?!
  Dakle,slično ovim “budvanskim vidicima”-ja na isti način doživljavam i ove naše “kotorske vidike”-nazočnoga koorinatora gospara Đorđija Đokice Vukčevića,glavnoga od adimnistracije naše “veselice”-blago nama s’njime(nije od ovije Kalanza iz Veljijeg Zalaza?)-za praćenje korpucije(ka mladu svatovi-do mladoženje?)? Nije teško potrefiti-zašto od svega-iz gornje ponude ne vidim-što ko čini-ko je što učinio/neučinio u našoj “veselici” u Kotoru?Piše,između ostaloga i to da:” Po završetku trećeg kvartala “Radna grupa za praćenje realizacije akcionog plana za borbu protiv korupcije u opštini Kotor” u obavezi je da dostavi Ministarstvu unutrašnjih polsova…” Takođe piše i to:”Stoga je sinoć održan sastanak Komisije za praćenje korupcije…”? Uz ovo i taze informacija:” da je “Komisija za pratnju korupcije”raspravljala o “statusu stadiona “Bokijelj”-ka da je i tamo “zaljegla-šljegla korupcija”-na državno imanje-do jedne ure?
  Sve bi bilo-“po taman”,da nije nastala”mala zbrka” okolo naokolo “Komisije za pratnju korupcije”(ka da prate prešednika Skupštine ili ostalije iz Vlasti Montenegro?) i “Radne grupe za praćenje realizacije akcionog plana za borbu protiv korupcije”? Poznato je-objavljeno je da je Prešednica opštine Kotor,donijela Rješenje o fromiranju” Radne grupe za praćenje realizacije akcionog plana za borbu protiv korupcije u opštini Kotor”-dana 29.novembra.2013 godine! Možda slučajno-ili ne-teke ova “Radna grupa”,je obrazovana na exs Dan Republike naše exs Domovine SFRJ-koju su “nota bene”-upravo oburdali “domaći kooperanti današnje vlasti DPS-sabrani od/iz “dječijih vrtića Plava,Titograda,Kotora…prije kvarat od vijeka?!
  Pored toga-što kami vidim/ne vidim-čujem/ne čujem-vjerujem/ne vjerujem,moram postaviti gosparu Đokici Vukčeviću,opštinskom koordinatoru za “ispraćaj korupcije iz opštine Kotor-među “široke narodne mase” i dodatno pitanje:

  1) Ko i kada je obrazovao “Komisiju za praćenje korupcije…”-u opštini Kotor?
  2) Čime se bavi ta komisija-sem “praćenja korupcje” na stadion “Bokijelja”?
  3) Ko je “koordinata” te “Komisije za pratnju i obezbeđenje” uvođenja korupcije-senca “mito bekrijo”-u živo na teritoriji opštine Kotor-u ataru DUP Dobrota I? Oliti “Mečerov breg”?

  Da nije istina-bilo bi veselo-ka ono na maškare-kad ga “pale”-tamo njega? Ovako,strpljen/spašen svaki onaj koji je uspio da ima svoj “privremeni bivak” tzv.”stančić” od Biograda na Dunavu,do Podgorice na Morači….Kotora na veljoj i maloj Škurdi?
  Pratili/ne pratili: “nepijetalja numero uno-korupciju”-ovako vi je u Kotoru gradu od starina đe ljesama(ulazima u torine ?) upravljaju razno razni ljesari i ljesarice-pastore tuti cvanti-inport?
  Jano more ko te…..,što bi rekli stari Muljani da se pridignu ispred Svetoga Kuzmana i Damjana?

 2. Mi iz Udruženja znamo koga kupujemo i kome plaćamo da nam omogućava da radimo ono što radimo. Po nekog kupimo espresom ili sokom, rijetko alkoholom… nekog kupimo štekom Davidoff-a ili Marllbor-a da zatvore oba oka… To je tarifa. Mimo zakona. KORUPCIJE NEMA!
  Smijurija.
  Treba proširiti kapacitete i hapsiti narod koji uživa u tome!
  Voli vas strateški partner, sponzor i mecena komunitadi … Trajko Bezkičmeni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]