Klapa Stradioti na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu

2
Dušan Duje Tadić

Novoosnovana bokeljska mješovita klapa Stradioti prijavila se za učešće na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu klapa u Perastu.

Od pristiglih prijava stručni žiri je odlučio da na osnovu kvaliteta mogu nastupiti svega četiri klape u mješovitoj kategoriji, što dosad nije bio slučaj.

“Stradioti” su jedini učesnici iz Boke, dok su ostale klape iz Hrvatske.

Voditelj klape Dušan Duje Tadić je za Radio Dux saopštio da se klapa još od kraja prošle godine detaljno, intenzivno i naporno sprema za predstojeći  peraški festival, ali i za ostale nastupe i kulturna događanja.

Trenutno klapu čine Dušan Duje Tadić-voditelj, Silvio Marković, Ilija Vukosavljević, Milivoj Slabi, Kiko Smodlaka, Sandra Bijelić, Ivana Marković i Tina Mirošević, instrumentalisti profesor klavira Đuro Poznanović, gitaristi Zoran Kaluđerović, Predrag Acić i Novica Zečević, kao i Ljubomir Gržetić koji je idejni pokretač ovog projekta, koji uživa podršku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

tekst i foto: Radio Dux

2 KOMENTARI

  1. Želim svaki uspjeh novoj klapi Stradioti, iznad svega dugo, raspjevano trajanje.
    Jedna ispravka : nije tačno da su samo četiri klape u mješovitoj kategoriji izabrane kriterijumom kvaliteta. Kvalitet je bio svakako kriterijum za sve kategorije. Ali su se u mješovitij prijavile UKUPNO ČETIRI KLAPE ! Pa su sve i primljene.

    Takođe ova klapa NIJE JEDINA IZ BOKE , već su izabrane sve četiri koje su se prijavile: INCANTO i MARES iz Kotora i BELLEZZA iz Tivta.

    Inače ove godine se prijavilo rekordnih 33 klape, 16 kod ženskih, 13 muških, 4 mješovite sa čak 13 Novih klapskih pjesama ( posebna kategorija). Uz imena kao NEVERIN, ĆAKULONE, ANKORA, INCANTO, ALATA, ORŠULICE, DIVA… pa BUNARI, KAŠE, SAGENA, SEBENIKO , ASSA VOCE ….

    Nadam se izvrsnom kvalitetu Festivala na uživanje ljubitelja klapa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].