Zdravi stilovi života i zdrava porodica na kotorskoj Pjaci od kina

0
mr Aleksandra Tomić

Mr Aleksandra Tomić

U cilju promovisanja zdravih stilova života i odnosa u porodici, Gradska biblioteka i čitaonica će u petak 15. maja, na Međunarodni dan porodice, u saradnji sa NVO Škola sporta “Sport za sve” iz Kotora, organizovati zajedničko sportsko-edukativno druženje.

Ujedinjene nacije  su 1993. godine proglasile Međunarodni dan porodice, koji se svake godine obilježava 15. maja.

Na kotorskoj Pjaci od kina će se od 17 do 19 sati promovisati zdravi stilovi života, kao što su sport i kreativnost  koji će biti podijeljeni u tri faze, objašnjava za Skala radio Aleksandra Tomić, iz Gradske biblioteke i čitaonice kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

U prvoj fazi je sport, gdje će djeca moći da pokažu svoje fizičke motorne sposobnosti, druga je kreativno-intelektualna, gdje će djeca zajedno sa roditeljima rješavati zagonetke, pitalice, sastavljati stihove i mozaike riječi od različitih slova ili rečenice od riječi.

Treća  faza podrazumijeva razgovor između polaznika škole sporta, njihovih roditelja i moderatora, profesorica ove škole Jovane Krivokapić i Kristine Milošević i predstavnice Gradske biblioteke profesorice Aleksandre Tomić.

Ovim se pokazuju mogućnosti Kotora da na otvorenim prostorima organizuje pomenute aktivnosti, kao i da se na Dan porodice ukaže na ulogu roditelja kao podrške svojoj djeci, kazala je Tomićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].