80 novih sadnica u kotorskom gradskom parku

4
gradonačelnica Ćatović zasukala rukave

U kotorskom gradskom parku jutros je, u sklopu projekta Mladi za zelenu Crnu Goru Foruma MNE, u partnerstvu sa Opštinom Kotor i Javnim komunalnim preduzećem Kotor, realizovalana velika građanska akcija sadnje 80 sadnica.

Donacije za sadnice su uplaćivali isključio firme i institucije promovišući društvenu odgovornost, ali i građani i građanke.

Donacije su uplatili: Daido metal, Crnogorska plovidba, Autoboka, Kotorska suvenirnica, Bar kod, Pomorski muzej, Expo Commerce, Tujko, Lučka uprava, Opština Kotor, TO Kotor, Montenegro Adventures, Dentalab Labović, Mondo Verde, Građanska alijansa, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Resursni centar za sluh i govor, Porto Montenegro, Jugopetrol, Institut za crnogorski jezik i književnost, Vaterpolo klub Primorac.

Pozdravljajući inicijativu gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je kazala da joj je posebno zadovoljstvo što danas u parku vidi veliki broj mladih koji su se odazvali akciji.

Ona je naglasila angažovanost Nevladine organizacije Forum MNE koja se istinski bori za ozeljevanje Crne Gore, uz zahvalnost organizatorima i velikom broju donatora koji su prepoznali potrebu da u Kotoru zasade nove sadnice koje će značiti dobro za sve građane našeg grada.

Gradonačelnica Ćatović je poručila da treba čuvati prirodu i zamolila mlade da upozore starije koji o prirodi ne vode dovoljno računa da je to naše dobro čiji je značaj nemjerljiv.

Direktor kotorskog Javnog komunalnog preduzeća Zoran Mrdak je istakao značaj ovakvih akcija, cijeneći posebno razumijevanje velikog broja donatora koji su prepoznali potrebu da kotorski gradski park bude bogatiji za 80 novih sadnica.

Mrdak je obećao da će JKP Kotor u svim narednim akcijama dati potrebnu logističku podršku da naš grad bude onakav kakav ljepotom zaslužuje da bude.

Elvira Hadžibegović Bubanja, iz organizacije Foruma MNE je predstavila bogatu aktovnost ove nevladine organizacije čiji je cilj da čitava lokalna zajednica  bude društveno odgovorna.

Ona je izrazila uvjerenje da polako postajemo društvo koje je društveno odgovorno, što je najbolje pokazala današnja akcija u Kotoru, koja je do sada imala najbolji odziv.

Elvira Hadžibegović Bubanja je saopštila da se priča sa sadnicama neće danas završiti, jer će ova nevladina organizacija pratiti dalje napredovanje sadnica i brigu o njima.

pozdravna riječ gradonačelnice Kotora
mladi su garant uspjeha
tabla sa imenima donatora
veliko interesovanje za akciju
za uspomenu

4 KOMENTARI

  1. Belleza od Mrdaka..Bolje da posadi na Lovanju jedan drvored od 1001 sadnice ..Potašti naš Mrdak..Tamo đe zatrpava smeće po starijem đardinima našijem…To neka počne dako se ovi antiki narod malo urazumi da ovu sprdačinu od njegovog humanitarnog sađenja.
    Sjata dako ovo objaviš,jer mi ne objavljuješ ove kritike na račun mojega poslodavca..

  2. Johny, kad je Tivat takav što ne ideš tamo da živiš. Baš u Tivat dolazi ovoliko turista. Ne gledaj PotoMontenegro. Gledaj Tivat i kaži mi đe to možeš izać ljepše no u Kotor. Ali tuđe je vazda milije od svojega. Moglo je više da nije bilo Zavoda za zaštitu regionalnog i nekih ministarstava ali se dosta napravilo. Ovo što sade je lijepo i korisno. to niko normalan ne može napadati.

    • Bobo nije Johny nista lose mislio ja sam iz Kotora i lokalpatriota sam al porazna je cinjenica da je Tivat od jedne kasabe postao tj postaje malo po malo jedan moderan grad,porto montenegro necemo racunat al su na mjestu one ruine u centar napravili jedan ogroman i moderan trg sa pratecim sadrzajem,sad ce pocet otvoreni bazen sa setalistem da prave,napravili su modernu kontakt zonu do pocetka ljeta ce i Pine da urede itd da ne nabrajam,a Kotor za to vrijeme sta ima?! imam jednu ruinu(hotel Paucinu) na mjestu hotela Fjord,imamo pusto polje na mjestu nekadasnjeg Urca,u bedeme je ulozena samo rasvjeta,dok dubrovacki bedemi prihodoju 6 miliona eura godisnje iako su duplo neatraktivniji od kotorskih po priznanju turista koji nam obilaze grad,da ne spominjem ljeti guzve u saobracaju jer opstinari nemaju sluha da postave jednu pasarelu dje bi ljudi prelazili cestu,imamo velelepno zdanje u Rakite tzv Skadar u Skaljare,i da dalje ne nabrajam.u svakom slucaju ova sadnja je lijep cin al to je samo mazanje ociju i bjezanje od odgovornosti tj od obecanih investicija koja je ova vlast obecala jos prije 7-8 godina,i gle cuda ta ista vlast pripada partiji kokja vlada i u Tivtu!

  3. ne kazem da ovo nije fino i korisno, ali to je najveci uspijeh lokalne vlasti, i putevi svile i putevi cvijeca i maskara. Pogledajte Tivat, kako se radi, i gradi… Kotor je mnogo u zaostatku. Da nije bilo onih IPA foondova kad bi se trotoar napravio, da nije bilo kredita kad bi kanalizaciju napravili… A oni sade li sade! Neka sade, ali nije to to!
    Sad ce sigurno da napadaju da sam protiv sadnje, nisam majke mi!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]