Abazović: Dao sam besu i uradiću sve da se dese promjene u tužilaštvu, ucijenjen sam samo od svoje savjesti

3
Dritan Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je večeras je gostujući na TV Prva da je jedino ucijenjen od svoje savjesti da se bori za pravdu, komentarišući današnje tvrdnje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Abazović je dodao da ga u toj namjeti niko neće pokolebati, kao i da će se truditi da Crna Gora dobije institucije koje zaslužuju.

On je rekao da je dao besu i da će se desiti promjene u tužilaštvu.

Katnić je danas na pres konferenciji rekao da je Abazović prekršio zakon, ali nije počinio krivično djelo kada je uticao da se preinači odluka sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića, o puštanju iz pritvora navodnih članova kavačkog klana.

Odogovarajući na novinarsko pitanje, Abazović je rekao da je Bašovića kritikovao iako ga ne poznaje, ali nakon što je donio odluku,.

“Ali nijesam svojim radnjama uticao na odluku.  Hapšenje pripadnika kavačkog klana je podvig policije, i ako se puste na slobodu da ih više ne možete naći”, rekao je Abazović.

Kako je rekao, sudija je trebao da cijeni razloge za zadržavanje.

“Jedan je uticaj na svedoke, drugi se odnosi na to ako je ako je za djelo za koje se terete previđeno više od 10 godina zatvora, pa uklanjanje dokaza…Pa ne terete se oni za stanove, oni se terete za djela ubistva, mučenja. Da li sam ja prekršio zakon, pa ako jesam ja ću da se branim, iznijeću kontra dokaze. Mi govorimo o nezavisnim radnjama vlasti, a ne možemo zbog trule vlasti da upropastimo državu”, rekao je on.

Kako je dodao, nije isto hapsiti političara i nekog pripadnika kriminalnog klana, u bezbjednosnom smislu.

“Ja nemam ništa sa tim ljudima, ne poznajem ih, niko mi ništa nije uradio. Ali, mi se borimo za pravdu, da možemo da šetamo ulicama slobodno, a ne u strahu da će da neko ne digne auto u vazduh. U ratu kriminalnih klanova poginulo je preko 50 ljudi. Mi želimo da se predstavimo kao zemlja koja nije izvoznik kriminala, već mirna, turistička  zemlje. Oni ne mogu da stoje na putu toga”, rekao je potpredsjednik Vlade.

3 KOMENTARI

  1. Koliko se ja razumjem u vlast-funkcionisanje vlasti-od juče-DANA 3O.APRILA.2O21-godine-Crna Gora je dobila-pored “ŽIVOG IZABRANOG Prešednika Države-(skalin više-i Vrhovnog vođu-kao u azijacke-muslimanske zemlje?)-iliti Ajatolaha-(u svoje pero Homeinija)-“Specijalnog Vrhovnog Državnog Tužioca(ASVDT)..?

    PREMA NJEGOVOM SINOĆNJEM PONAŠNJU-vokabularu..NIJE MU NIKO NIJE NI DO OPANČNA?..PITA SE “ZA SVE I SVAŠTA”! ODLUČUJE O SVEMU I SVAČEMU-ČAK I O ZAMJENI FUNKCIONERSKIH STANOVA-OD OPĐTINE DO FEDEATIVNE…? ODULUČUJE DA “DOBITNIK STANA-( VILU SA ILI BEZ TARACE.(VELIČINE-KVADRAURE).KOJA MU (NE)ODGOVARA ?jEDINO ŠTO NAS NIJE AVIZO-ILITI POLUĆIO “OBVJŠTNJE”-KO ODLUČUJE O CIJENI STANA-ZA FUNKCIONERSKE STANOVE-ČIJA SE CIJENA STANA(SAMO ZA STANOVE OD 75 KVADRATA PA PREO STOTINE-KVADRATA- KRETALA OKOLO-IZMEĐU 2O-4O ILJADA EURAA(NE PO KVADRATU-NEGO ĐUTURE-PO ŽELJI-ODLUCI “HOMEINIJA”?..KOJEG MOŽE “SVOJIM MIŠLJENJEM”-DA JEDINO SMIJENI “VENECIASKA KOMISIJA?..DA BI SE BOLJE SHVATILI(KOJE I ŠTO JE”VENECIJANSKA KOMISIJA”)-TO TI JE..IMAŠ STAN(DRŽAVU I VLAST)-A NIJE TVOJE I PITATE SE KOLIKO I PIJANCI OD SVOJIJE GAĆA(BRAGEŠA) POMOKRENIH-ŽIVLJEĆI U STRAHU”
    TO VAM JE PO “NAŠKI”-NIJE NAM VALJALA TITOVA JUGOSLAVIJA(NISMO IMALI “VENECIJANCE?)-“KOĆIJAŠE”.?..JER BEZ NJIH VOLOVI SU NEUPOTREBLJIVI?

    I PITANJE A KRAJ:..”KAKVA JE RAZIKA I MALI JE UOPŠTE-IZMEĐU UJDINJENH NACJA I “VENECIJASKE KOMISIJE”…(PENZIONISANIH “VENECIJANACA!)?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]