Abazović: Smanjiti tenzije, čeka nas teška godina; pozvao na poštovanje epidemioloških mjera

1
Dritan Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović apelovao je danas da se smanje ukupne tenzije u društvu, navodeći da Crnu Goru čeka teška godina i mnogo važnih odluka.

On je kazao da se nova Vlada trudi da bude što efikasnija i da je odmah počela sa radom, što pokazuje da postoji jedna nova energija.

Odgovarajući na pitanje novinara da li proslave koje su bile organizovane u nekoliko gradova vidi kao proslavljanje nove Vlade ili kao provokaciju ka nekim manjinama, Abazović je naveo da je uvijek srećan kad se ljudi raduju, ali da to ne treba da bude na štetu nekog drugog.

On je apelovao na građane da maksimalno sačuvaju dostojanstvo i izbjegnu svaki vid provokacija ukoliko žele da pomognu novoj Vladi.

Pozvao na poštovanje epidemioloških mjera

Abazović je pozvao na poštovanje epidemioloških mjera koje su i dalje na snazi i kazao da će sjutra vjerovatno biti donešene nove.

„Moj je apel da smanjimo malo ukupne tenzije u društvu. Čeka nas jedna teška godina i puno važnih odluka. Čekaju nas stvari u vezi sa stabilizacijom ekonomije. Mislim da to treba da bude prioritet svih građana“, rekao je Abazović.

Katnić da radi svoj posao

Komentarišući najavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da će Specijalno državno tužilaštvo ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u njegovom slučaju, Abazović je kazao da očekuje da se sa Katnićem vidi ove sedmice i da nema ništa protiv da sa njim podijeli neka razmišljanja na tu temu.

„On neka apsolutno radi svoj posao“, naveo je Abazović.

On je dodao da će nakon stupanja na novu dužnost, osim sa Katnićem, obaviti razgovore sa direktorima policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, vrhovnim državnim tužiocem i, kako je naveo, vjerovatno još nekim važnim instancama vezanim za bezbjednosni sektor.

Želimo da vratimo ugled VCG

Abazović je kazao da je u potpunosti saglasan sa stavom nove ministarke odbrane Olivere Injac u vezi sa Sinjajevinom.

„To smo obećali građanima, naravno da će i Vojska Crne Gore (VCG) trenirati kao i sve druge vojske u svijetu. Mi želimo da vratimo ugled VCG i obaveza nove ministarke odbrane će biti da radi na tome da Vojska i Ministarstvo odbrane zaista postanu organ koji će se prepoznavati po velikom respektu“, naveo je Abazović.

On je rekao da je prva sjednica Vlade, između ostalog, posvećena imenovanjima vezanim za Komisije koje treba da počnu da rade i generalnog sekretara Vlade.

„Biće tu jedna informacija oko izbora glavnog pregovarača“, dodao je Abazović.

Mina

1 KOMENTAR

  1. Ma što si umislio da si?
    Opšta mjesta i demagogiju malo smanji. Dobro Vlast si Drile i što ćemo sad?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].