Abazović: U Beogradu nije planiran sastanak sa Porfirijem, ne bih imao ništa protiv da do njega dođe, nemam informaciju o odlaganju izbora

2

Premijer Dritan Abazović, uoči posjete Beogradu 27.juna, kazao je da nije u planu sastanak sa srpskim patrijahom Porfirijem.

“Za sad nijesam planirao, ali ako bude potrebe i ako se ukaže taj zahtjev nije mi problem, meni je uvijek čast, Dva puta smo se sreli. Ja imam visoko mišljenje o patrijahu. Ne bih imao ništa protiv”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori.

On je kazao da će jedna od tema u Beogradu biti i kriza hrane.

“Nadam se da će ova posjeta poslužiit resetovanju odnosa Crne Gore i Srbije. Vjerujem da ćemo se vratiti sa dobrim vijestima”, naveo je Abazović.

Kazao je i da je Crna Gora spremna da imenuje ambasadora u Srbiji.

“Mi smo jako blizu da riješimo naš dio posla, da imenujemo novog ambasadora. Očekujemo da i oni to urade isto”, kazao je premijer.

Govoreći o izručenju Svetozara Marovića Crnoj Gori, Abazović ističe da je to najvažnije pitanje za našu zemlju, ali i najteže rješivo.

“Ne bih mogao specijalno da komentarišem. Mislim da je tu situaicja jasna. Postoji određeni dio volje da se to rješava. Zašto se ne rješava, vidjećemo, otvorićemo i to pitanje”, poručio je Abazović.

Komentarisao je i izjavu predsjednice Skupštine Danijele Đurović da Vlada ne može potpisati ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom, jer ona nije kanonski priznata.

“Ne bih imao specijalni komentar. Svako ima pravo na politički stav. Vlada ima identičan pristup prema svim vjerskim zajednicima koje su registrovane u Ministarstvu pravde. Završena priča. Vidio sam intenciju CPC, dobrodošli su, nikakav problem ne vidim sa tim”, poručio je Abazović.

Prvi čovjek Vlade i lider Građanskog pokreta URA nema informaciju da će izbori biti odloženi na proljeće.

“Nemam tu informaciju. Mislim da će lokalni izbori biti 23.oktobra. Svi se za to pripremaju. Pogledajte retoriku partija. To vam govori da izbori nisu daleko”, istakao je Abazović.

Ponovio je da Vlada neće dodjeljivati stanove po povoljnim uslovima.

O spornim imenovanjima 

Na pitanje da li će svojim autoritetom zaustaviti imenovanje Tahira Đonbaljaja u odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore, koji ima krivičnu prošlost, zatim Milorada Vukovića koji je željeznicu ostavio u milionskim dugovima, Abazović ističe da će reagovati o svim stvarima za koje smatra da su značajne.

“Samo da građani ne dođu u zabludu-to da Crna Gora raspolaže nekim perfektnim kadrovima, da je svaki drugi građanin Nikola Tesla, to je možda percepcija nekoga ko nema razumijevanja kakva je društvena konfiguracija naše države. Ova Vlada će biti inkluzivna. U njoj ima mjesta bukvalno za sve”, poručio je Abazović

Slađana Đukanović

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]