Abazović u sjedištu NATO-a: Podrška Alijansi nikad veća

0

Crna Gora ostaje privržena politikama i vrijednostima Alijanse i spremna je za jačanje doprinosa aktivnostima NATO-a, kao kredibilna i odgovorna saveznica, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na današnjem sastanku sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, održanom u sklopu Abazovićeve trodnevne radne posjete Briselu.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je ukazao na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima i zahvalio se za dosadašnju i predstojeću pomoć NATO-a Crnoj Gori u suočavanju sa pandemijom koronavirusa.

“Na sastanku sa Đoanom, Abazović je kazao da je Vlada u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unapređivanju saradnje sa Alijansom i podsjetio je da je nova skupštinska većina, ubrzo nakon izbora i prve demokratske smjene vlasti u Crnoj Gori, potpisala Sporazum kojim se na to obavezuje”, navode u kabinetu vicepremijera.

Abazović i Đoana razmijenili su mišljenja i o globalnoj i regionalnoj bezbjednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Sastanku sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a, prisustvovali su i otpravnik poslova u misiji Crne Gore pri NATO-u Radovan Bogojević i savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korpucije na visokom nivou i organizovanog kriminala Filip Adžić.

Abazović se danas sastao i sa direktorom NOS-a (NATO office of Security) Polom Avalonom, a delegacija koju predvodi potpredsjednik Vlade Crne Gore posjetila je i Misiju Crne Gore pri NATO-u.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]