Abdić: Borovinić-Bojović i Radulović iznijele neistine, zamjene teza ne mogu sakriti da je Vlada izgubila kontrolu nad pandemijom

1
dr Nermin Abdić

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović, iznijele su danas na pres konferenciji grube neistine čime su direktno obmanule javnost, kazao je bivši šef Medicinskog kriznog štaba Nermin Abdić.

“Ovaj klasičan pokušaj zamjene teza kroz konstruisanje navodne afere, samo je pokušaj da se pažnja skrene sa nesporne činjenice da je Vlada u potpunosti izgubila kontrolu nad pandemijom, te da zbog nestručnosti i političkih ciljeva partija kojima pripadaju, desetine građana gube živote svakog dana”, navodi u saopštenju.

Ipak, u najkraćem, zbog objektivnog informisanja, ističe Abdić,  obavijestićemo javnost o lako provjerljivim činjenicama koje se tiču konkretnog slučaja.

“Prije svega, država Crna Gora nije potrošila nijedan jedini cent za nabavku ovih uređaja, već su isti nabavljeni po tržišnoj cijeni – što je u datim okolnostima bio izvanredan uspjeh, od donatorskih sredstava koja su namjenski korištena za borbu sa pandemijom virusa Covid- 19”, naglašava bivši šef Kriznog štaba.

Drugo, dodaje on, notorna je neistina da nabavljeni uređaju nijesu testirani.

“Prije primjene na pacijentima, uređaji su testirani na vještačkim plućima a testove su izvršili najbolji stručnjaci koje Crna Gora ima. Tek nakon provjere i uvjerenja u njihovu funkcionalnost, uređaji su korišćeni u radu sa pacijentima”, ističe on.

Dodatno navodi, da je apsolutna  neistina da su kupljeni polovni, već korišteni, uređaji.

“Uređaji su bili u potpunosti novi, nekorišteni, sa različitim godinama proizvodnje, što i Borovinić Bojović i Radulović vrlo dobro znaju”, ukazuje Abdić.

Abdić zatim ističe da respiratori imaju garanciju, te da su Borovinić Bojović i Radulović upoznate sa tim.

“Četvrto, uređaji i dalje imaju garanciju, o čemu su navedene osobe takođe obaviještene i o čemu postoji dokaz, te nam je kao njihovim kolegama nejasno da mogu biti u stanju da iznose ovakve brutalne neistine”, dodaje on.

Dodaje da 12 respiratora u toku rada sa pacijentima, počela su da pokazuju logove.

“Peto, od navedena 33 respiratora, ono što je činjenica jeste da je 12 respiratora, tokom rada sa pacijentima, počelo da pokazuje logove, nakon čega su poslati na kalibraciju u Istanbul, a nakon čega su uredno vraćeni u avgustu sa konstatacijom da su u potpunosti ispravni te da su i poslati u ispravnom stanju. Budući da su respiratori imali garanciju, sve ovo izvršeno je u potpunosti besplatno”, ukazuje Abdić.

Iskoristio je priliku da podsjeti javnost da na doprinos koji je imao NKT u borbi protiv pandemije

“Ipak, koristimo priliku da podsjetimo javnost da je tokom rada NKT-a nabavljeno 216 respiratora, te da ih danas ima ukupno 322 te da je Crna Gora zahvaljujući radu ovog tijela jedno vrijeme bila prva covid-free zemlja u Evropi. Kako bi danas tekla nabavka respiratora od strane nadležnih možemo vidjeti i na osnovu nabavke vakcina budući da je Crna Gora među posljednjim državama u Evropi koja ih je nabavila i koja je uspjela da vakciniše tek oko 0.75% ukupne populacije”, ističe u saopštenju.

Dakle, naglašava Abdić,  sve što je rečeno na današnjoj pres konferenciji je apsolutna neistina, smišljena isključivo sa ciljem pokušaja skretanja pažnje javnosti sa aktuelne alarmantne epidemiološke situacije.

“Ipak, umjesto što obmanjujete, izmišljate i podmećete, trebalo bi da se bavite svojim poslom i da priznate javnosti da je aktuelna epidemiološka situacija alarmantna i u potpunosti van kontrole od strane Vlade Crne Gore”, opominje on.

Zatim je imao jasnu poruku za ministarku zdravlja i direktoricu KCCG-a.

“Vaša današnja pres konferencija, zbog izrečenih neistina, u profesionalnom smislu zaslužuje ostavku a u ljudskom i kolegijalnom smislu – prezir”, zaključuje bivši šef Medicinskog kriznog štaba.

Bojović-Borovinić tvrdi: Nema garancije za kupljene respiratore; Radulović: 17 aparata neupotrebljivo

Svi isporučeni respiratori su testirani i novi

1 KOMENTAR

  1. Nijesam očekivao da će gospodin Nermin Abdić reagovati, jer sam mislio da je stekao imunitet na ovoliku količinu gnusnih neistina, koje se poput lavine obrušavaju na građane Crne Gore. Previše je neistina izgovorenih od strane ministarke zdravlja i veselja, koje bi mogle da uveseljavaju sve naše građane, kad situacija ne bi bila tako ozbiljna i tragična. Sve protivepidemiološke mjere koje se primjenjuju na teritoriji naše države su spisak efemernih gluposti, što se, nažalost, svakodnevno potvrđuje rezultatima tih mjera.
    Gospodine Abdiću, veoma ste analitično objasnili kako sistem nabavke respiratora tako i njihovu funkcionalnost, ali pitam se – kome? Zar onoj koja nam je samozadovoljno omogućila da se vakciniše skoro 0,83% stanovništva. Vakcinama, koje su nam obećane krajem januara, najkasnije početkom februara. Evo se mart približava zaluženom odmoru, a vakcina na kašičicu. Moguće i da se čekaju one iz srbske fabrike, pa da stignu skupa sa kašičicom za pričest. Odbijene su donacije da bi nam najprije stigle Vučićeve i da ih donese Ama Prvopelcovana.
    Što se tiče direktorice KBC-a reći ču samo – “LIKE FATHER LIKE DAUGHTER”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]