Abdić: Brojke upozoravaju, mjere se moraju poštovati

0
dr Nermin Abdić

Bivši direktor Urgentnog centra i nekadašnji šef Kriznog medicinskog štaba Nermin Abdić kazao je da brojke o inficiranim i preminulim od koronavirusa upozoravaju, te da nas upozoravaju na poštovanje epidemioloških mjera.

Rješenje je, kaže, u vakcinaciji i poštovanju mjera.

Za TVCG Abdić je rekao da je i dalje veliki broj pacijenata koji su novootkriveni slučajeve, a puno je i preminulih.

“Svim građanima bih poručio, a znam da nije lako, godina je iskušenja za nama, ali svi moramo biti jedinstveni i složni protiv korona virusa. Zdravstveni radnici su dosta iscrpljeni”, rekao je Abdić.

On je rekao da je prethodna godina borbe protiv korone bila izuzetno zahtjevna i naporna, i kad je u pitanju zdravstveni sistem, ali i pacijenti i građani Crne Gore.

Nakon pojave prvog slučaja, podsjeća, napravili su reorganizaciju Urgentnog centra.

“Izuzetno je naporno. Dvim se kolegama koji su na prvoj liniji borbe protiv korona virusa. Nije samo ta crvena zona borba protiv kovoda. Kolege daju nadljudske napore da daju sve što je u njihovoj moći. Brojke nas upozoravaju, sve nas upozoravaju u ljudskom smislu da moramo da se pridržavamo mjera”, rekao je Abdić.

U prvim danima proglašenja epidemija, prisjeća se Abdić, insistirali su na zatvaranju državnih granica.

“Struka je donijela odluku da su bile potrebne rigorozne mjere kako bi zaustavili transmisiju virusa. To je bio težak period. Veliki broj zdravstveni radnika, evo ja sam bio u hotelu Premijer punih 57 dana u izolaciji. Odvojen od porodice, prijatelja. Danonoćno na relaciji hotel – Klinički centar”, rekao je Abdić.

Primjećuje, kako je rekao, da su se građani u prvom talasu više pridržavali epidemioloških mjera.

“U tom periodu ste rijetko mogli da vidite ljude koji šetaju u vremenu koji je dozvoljen bez zaštitne opreme”, rekao je Abdić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]