Adaptacija mokre laboratorije u kotorskom Institutu za biologiju mora

0
kotorski Institut za biologiju mora

dr Mirko Đurović

dr Mirko Đurović

U kotorskom Institutu za biologiju mora Univerziteta Crne Gore ovih dana počinje adaptacija posebne prostorije, takozvane mokre laboratorije, koja će da služi za smještaj i naučnu obradu morskih organizama i školjki.

Ovaj posao radi se u okviru projekta prvog Centra izvršnosti u Crnoj Gori, rekao je za Skala radio dr Mirko Đurović, direktor Instituta.

Dosadašnji prostor je bio ruiniran i zreo za adaptaciju, pa će se novom mokrom laboratorijom podići nivo i institucionalni kapacitet Instituta u dijelu obrade uzoraka koje stručnjaci donose sa svakodnevnih istraživanja, kazao je dr Đurović.

U ovoj laboratoriji biće smješteni posebni akvarijumi gdje će se mjeriti srčani ritam školjki i uticaj eventualnih zagađenja na njihov srčani ritam, a sve će se raditi najsvremenijom opremom.

Ovo je nastavak renoviranja Instituta koji će godinama biti potpuno adaptiran u jednu modernu instituciju u rangu regionalnih opremljenih Instituta na Jadranu, rekao je dr Đurović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]