Adio Poly

4
Poly i Lungo mare

… A gitara svira, svira akordima morskih vala.

Morem i plavetima stigao je u Kotor iz rodne Rijeke da ostavi od svog raskošnog duha i šarma, da pjesmom upozna i spoji ljude i da muzikom razgali Kotorane.

Fešte sa Polijem i njegovim sastavom Lungo Mare bile su sa šugom drevnog grada i njegovih užanci, od veštita i novih vešti, valcera i tanga, tvista i roka kao nekad, pa do poludi narode Kotorski na koncertima i balovima.

Poli je odmah bio naš. Kotorski feštanjul, gospodin u maniru, od mota, šušta i gušta.

Njegov glas vraćao je miris i atmosferu San Rema, Istarskih noći i romantičnih festivala koji su iznjedrili vječne šlagere, ali i eurupciju primorskih, vedrih pjesama koje pokreću i dušu i tijelo i sa kojima narod u đir kreće.

Poli je bio meštar veselja od bina Kulturnih centara Kotora i Tivta do đardina kafane Dojmi, peraških klapskih scena, pjaca i pjaceta kotorskih.

Poli i njegova Lipota, Za malo ljubavi, Nevera, Iza koltrine, ostaće hitovi i podsjećati na ovog zaljubljenika u muziku, fešte, more i ljude.

Valovima Skala radija sa kojim je prijateljevao i u koji je rado dolazio, glas Polija Gjurgjevića stizaće do slušalaca, jer samo muzika ima moć da nadživi i onoga ko je stvara da čara i dočarava.

Neka te na vječni počinak pjesma sa ovog radija prati!

Poly Gjurgjević

4 KOMENTARI

  1. Pocivaj u miru i muzici dragi Poly.
    Za nas u MFK Perast, ostaju tvoje pjesme kao uspomena na tvoju iskrenu ljubav prema Boki, spremnost na bezuvjetnu saradnju u svakoj prilici gdje pjesma osvaja i zblizava ljude dobrog srca.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].