Advokat Jovićević: Nikakav dogovor sa Duškom Kneževićem nisam imao niti imam

2
Perast

Advokat Vesko Jovićević obratio se e-mailom Skala radiju povodom teksta koji je objavljen u dnevnom listu “Pobjeda“: “Kako je Knežević uz pomoć prijatelja kupio vilu Perast”, koji je Skala radio prenio na svom portalu.

Jovićević u demantiju tvrdi da su u tekstu iznijete grube neistine ili poluistine kojima je javnost dovedena u zabludu i koje su naštetile mom ugledu.

Demantij advokata Jovićevića objavljujemo u cjelosti.

Poštovani,

obraćam vam se povodom teksta koji je objavljen na sajtu vašeg radija, dana 08.02.2019.godine, pod naslovom “Kako je knežević uz pomoć prijatelja kupio vilu Perast”.

U ovom tekstu su iznijete grube neistine ili poluistine kojima je javnost dovedena u zabludu i koje su naštetile mom ugledu.

S tim u vezi, šaljem vam sledeći

DEMANTI.

Najprije, nikakav dogovor sa Duškom Kneževićem oko prenosa vlasništva bilo koje nekretnine ili oko bilo kojeg drugog posla nisam imao niti imam.

Gospodina Kneževića ne poznajem, čuo sam za njega putem medija.

Tačno je da sam u vrijeme koje pominjete u tekstu (2001. godine) bio predsjednik  komisije za procjenu nekretnina u Opštini Kotor. Procjenu pomenute nekretnine, kao i mnogih drugih, obavljala je komisija sastavljena od stručnih lica, u skladu sa zakonom.

Tačno je da sam kao načelnik Katastra potpisivao rješenja o upisima, pa i rješenje o fiducijarnom prenosu prava svojine. Prema podacima koje iznosite u tekstu, navedeno  riješenje doneseno je u zakonskom roku i u skladu sa zakonom.

Da li je neko namjeravao da pomenuti kredit vrati ili ne vrati, ja to niti znam, niti mogu znati.

To nije bila moja zakonska obaveza.

Tačno je da sam osuđen na godinu dana zatvora, (za navodni iznos od 50,00-pedeset eura i oslobođen svih drugih djela koja su mi stavljana na teret), ali je isto tako tačno da sam u pritvoru proveo znatno duže, te da su sve odluke kojim mi je određen i produžavan pritvor oglašene neustavnim pred Ustavnim sudom CG.

Zbog svega toga sam tužio Republiku Crnu Goru i za to dobio obeštećenje.

Moje „djelo“ je pravosnažnim Rješenjem Ministarstva pravde CG, odavno izbrisano iz svih kaznenih evidencija, izuzev iz vaše kaznene evidencije.

Molim vas da navedeni demanti na vašem sajtu i radiju objavite u cjelosti u zakonskom roku.

U suprotnom, biću prinuđen da vas tužim zbog narušavanja ugleda i duševne boli.

S poštovanjem,

Advokat Vesko Jovićević

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.