Advokati u Crnoj Gori su bez statusa službenog lica

0
Nikola Samardžić

Nikola Samardžić

Povodom ubistva advokata Dragoslava Miša Ognjanovića u Beogradu prije nekoliko dana, Skala radio je pitao podgoričkog advokata Nikolu Samardžića da li je ovo atak na ovu profesiju i da li su pravni zastupnici zaštićeni u Crnoj Gori.

Samardžić je kazao da  čak i u Cnoj Gori advokati moraju osjećati izvjesnu zabrinutost.

Kada se uzme u obzir činjenica da smo lica koja se bave izuzetno odgovornim poslom, apsolutno smo nezaštićeni  i nemamo status službenih lica koji bi podrazumijevao da smo, na izvjestan način, zaštićeni od ovakvih napada, rekao je advokat Samaržić našem radiju.

On se, kako je kazao, apsolutno pridružuje svim osudama jednog takvog čina, koji je izvršen na zaista bezobziran način. Samardžić smatra  da će to uticati na podizanje svijesti svih pojedinaca, građana i institucija kada je  u pitanju činjenica da su advokati zaista duži vremenski period apsolutno nezaštićeni prilikom obavljanja djelatnosti izuzetno važne za pravosudni sistem Crne Gore.

Istina, kao pojedinci, advokati koji su  članovi advokatske komore Crne Gore  u mjeri mogućeg dobijaju zaštitu ali u svakom slučaju  svi zajedno moraju da se bore  da taj stepen zaštite bude na mnogo većem nivou od onog koji je trenutno, poručio je naš sagovornik.

S obzirom da sam lično poznavao kolegu Ognjanovića, izražavam duboku nadu da će ovaj tragičan slučaj dobiti sudski epilog i da će se rasvijetliti sve okolnosti koje su od uticaja i od važnosti na ovo izvršeno krivično djelo”, smatra Samardžić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].