Advokatica Nađa Al Sarai uzimala 2.500 € mjesečno za zastupanje Opštine i prekšila Zakon o sprječavanju korupcije

19

 

Agencija za sprječavanje korupcije je utvrdila da je Nađa Al Sarai, bivša vd sekretarka Sekretarijata za imovinske pravne poslove opštine Kotor, kao javna funkcionerka prekršila Zakon o sprječavanju korupcije.

Nakon provedenog postupka  Agencija je 09. marta 2018. godine donijela Odluku po kojoj je  Nađa Al Sarai kao javna funkcionerka prekršila član 15, stav 1, tačka 5  Zakona o sprječavanju korupcije, tako što je u period u od dvije godine po prestanku javne funkcije potpisala ugovor sa Opštinom Kotor u kojem je obavljala  javnu funkciju i po tom osnovu ostvarila materijalnu korist u iznosu od 7.500 eura.

Nađa Al Sarai je postavljena od strane predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića 13. aprila 2017. godine na mjesto v.d. sekretarke Sekretarijata za imovinske pravne poslove, da bi, nakon nalaza Upravne inspekcije, kojim je konstatovana nezakonitost prilikom njenog zapošljavanja, pedsjednik opštine donio rješenje o prestanku vd statusa.

Nakon prestanka vd stanja, potpisan je ugovor između opštine Kotor i Nađe Al Sarai 11. 09. 2017. godine, a već 12. 10. 2017. godine i Aneks ugovora.

Za pravno zastupanje Nađa Al Sarai je primala 2.500 € mjesečno.

Agencija za sprječavanje korupcije je ustanovila da je Nađa Al Sarai prekršila Zakon o sprječavanju korupcije.

Ono što se nakon toga postavlja kao pitanje je:

 • kako je moguće da pravnica, advokatica i bivša vd sekretarka Sekretarijata za imovinske pravne poslove opštine Kotor nije znala za ovaj Zakon i njegove odredbe po kojima kao nosilac  javne funkcije nije mogla da sklapa ugovore sa Opštinom?
 • kako je moguće da Nađi Al Saraj bude povjereno da zastupa opštinu Kotor ako se na mjesto vd sekretarke prethodno bila nezakonito postavljena, što je utvrdila Upravna inspekcija?
 • kako je utvrđen iznos na mjesečnom nivou od 2.500 € i koji je organ tu odluku donio?
 • koliko je predmeta bilo dok je Nađa Al Sarai zastupala Opštinu, koliko je ih je dobijeno a koliko izgubljeno?
 • Da li će Nađa Al Sarai da vrati novac  Opštini?
 • Da li će predsjednik opštine Vladimir Jokić da vrati novac opštini Kotor, ako to ne bude htjela da uradi Nađa Al Sarai, jer je on odgovoran i za isplate i za nezakonitosti koje su urađene?

Građani očekuju odgovore na ova pitanja jer se nemilice troši njihov novac.

Koaliciona vlast mora biti odgovorna javnosti pa je stoga očekivati da će neko ipak kazati zašto se uporno krše zakoni ove države i kada će konačno neko zbog toga da odgovara.

19 KOMENTARI

 1. Nađa meštrica i kum kume iz Podgorice uzimali novca koliko im treba. Ovo je cirkus u režiji demokrate i ura. Plaća li madam ura el sarai iz svoga džepa a?

 2. Kakvi god da su a nikakvi su, DPS je za ove demokratija demokratije.
  Ovi su završili svakoga.
  Hvala ovome radiju sto nam daje ovakve vijesti jer njihova fejsbuk politika samo napada ma ni riječi o Al Sarai,o kumi i o madam Uri???

 3. Ovi banditi pustoše Kotor kao skakavci bibliskih razmjera.Neka brste kad ih neko pušta a ne sankcioniše .Eto i Kuma posla na obuku za apliciranje projekata. 😅😅😅😅Naravno i trošku centra mada još nije reizabrana nego i tužena. U žurbi i željom za znanjem zaboravila je potpisat listu za platu pa je sad radnici čekaju kao ozebli na 40 stepeni.Pojedini ipak tvrde nikad boljeg direktora

  • Pojedinci koje je zaposlila za špijavanje, otkucavanje i uslugarenje. Naravno, Fala Bogu da je za njih najbolja.

   • Ne podmeci. Na zalost ovo su “stari” kadrovi koji su promjenili dosta direktora pa im je potonja najbolja. Novi nisu imalu radnog iskustva mnogo pa i ne daju ocjene.

   • Cujem do direktorice gospodje kume se ne moze tako lako.
    Prvo se mora proci njen tjelohranitelj Grubiša ,pa ako prodjes pasošku i carinsku kontrolu onda mozda vas i primi.

 4. “Vraći koko što si pozobala!”
  Ako nakon pravosnažne presude, gospođa Sarai dragovoljno ne vrati pare koje je nezakonito uzela, valjda će Opština tužbom tražiti povratak sredstava poreskih obveznika.
  Ispratićemo ovaj sumnjivi dil.

 5. …jedina moja i ako nemam tvoga pasoša-a i ne treba mi,jer sva su nam vrata otvorena..ulaskom u Jevropu-koja traži od nas evo trideset godina-KONTAJUĆI od kad su nam oni isti OBURDALI DOMOVINU u KRVI I PEPELU-sve u cilju stvaranja “jedinstvene Jevrope”-ka 1944 u Teheranu i Jalti..TEMELJENE na krvi i pepelu manitih Jugoslovena- uz “domaću-porvjerenu pomoć u pasanim vjekovima”…Zato ima nade-posebno-od skoro mod kad su se počeli otvarati “SEFOVI”-događanja naroda-na temeljnicama laži i prevara-protivpavnog bogaćenja..od mesnih zajednica-do njihovih opština i do vrha”piramide”-pod Goricom..u ” ulicu DVA KOVČEGA”-metodama..iskazanih u gornjem napisu-“zahvaljujći ovome ASK-u,Na..Mi..Dom..” ?..Hvala im što su se šetili-da nam razotrkiju,kako su nas oni ISTI na isti način-pelješili..(što je Budva slikovito prikaza-RAZNOPLODNE.. metode-pljačke soptvene domovine-brez prisutva našega “ASK-a”)-tako sdušno sve do veljače-prevrtljače 2017 godine…pa je bilo za očekivati-da ove “PRIDOŠLICE” nastave-onamo đe su današnji “ASK-kovci-nekadašnji “leteći odredi-od Vardara do Triglava “za spas srpstva i kosova”- PIONI-ri, kasapina i grobra sa Dedinja privremeno- ZAUSTAVLJENI?!

  Kažem ja i pitam sebe,a i vas-dobrovoljce,đe bi nam bio kraj-“novog početka”,da smo ovako(bez milosti?) napadali javno-uz dokaze- kriminalce-pasane vlasti…koji su sami sebe “instalirali”-drito na i sa ulce-ULIČARI TAKO ZVANI? No,možda bi to bio “mač sa dvije oštice”-pa danas nebi smo imali ovako “RAZUĐENU MREŽU”-PORTALA i PORTALIĆA..prislonjenih-“iz ljubavi prema k a s i-ci vlasti”.. /ne/svezano za njihovo porijeklo-pedigre-ideologiju…sve upakovano “u vreće-iz kojih život teče”..-na štetu prevarenih glasača..Od planina pa do mora i od Ulcinja do Novoga..?!
  DA možda NE..? Ali jedno je sigurno-BEZ ŠALE i trunke SPRDNJE..ovo je trebalo i mnogo ranije-da se oslobode-straha i da počnu pisati-ovi naši takozvani M E D I I…?! O istini..kako nas je vlast zdušno pelješila-na žalost plješi i dalje…po sistemu “što mačka koti-miše lovi”?!
  NIKAD NIJE KASNO..upoznati sebe u osobenom ZRCALU..?!

  • Jole, sokole, je li to tvoje zrcalo (ogledalo – po maternjem) konveksno, konkavno ili ogavno? Kakvo gođ je, vrijeme je da ga srompiš!

 6. Ako smijem da postavim jedno neizbježno pitanje: Hoće li gospođa advokatica vratiti Opštini tih 7 500 eura, koje je porotuzakonito naplatila?

 7. A zna li Skala da je ova Saraj imala kancelariju u opštinu koju nije plaćala jer joj je Jokić dao. Tu je primala stranke i radila kao za opštinu, Nismo znali da je uzimala po 2500 eura mjesecno. To je sramota. I sad uzima pare od opštine. Provjetite pa ćete vidjet.

 8. Ti sto napadaju Radio Skalu zbog uredjivanja svog programa su
  uglavnom:
  STRUCNJACI OPSTE PRAKSE!
  ALTA TESTA !

 9. Svaka vam čast Skala radio.Potpuno mi je jasno zašto vas ta družina napada preko fejsa na najbezočniji način.
  Muka li je kad ih ovako raskrinkavate.
  Bravo,bravo ,bravo!

 10. Evo pojavi se nova ” kaciperka” , je li i
  ona u koketeriji sa Cathareom sto na 2 katrige sjedi?
  Welcome to the teathre ( ne u oni 303
  jerbo i Tamonake ima fetivijeh kaciperki, kao i oni iz Monte pranza, sa pomocnikom sto je otisao navigat a preselio se iz starog grada u Dobrotu).
  Bogati smo mi kad sve To mozemo podmiriti. Burzuji zavukli surle u nase
  dzepove, pa gladali ste da je Tako bolje.
  Samo naprijed sluzite burzuje!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].