Aerodrom Tivat mali za ovako veliki broj putnika

0
Ranko Bošković

Ranko Bošković

Ranko Bošković

Avio saobraćaj na aerodromu Tivat ima i dalje značajn porast, pokazuje ovogodišnja sezona o čemu svjedoči broj putnika koji je zaključno sa 31. avgustom veći za skoro 11% u odnosu na prošlu godinu.

Prethodna godina je bila godina sa najvećim brojem putnika u istoriji aerodroma Tivat, kazao je za Skala radio Ranko Bošković, direktor tivatskog aerodroma.

Povećanje letova evidentno je čak i u zimskom periodu, a statistika pokazuje da se preko 80% saobraćaja na tivatskom aerodromu realizuje u periodu maj-septembar.

U junu je zabilježen porst od čak 24%, što će reći da je opsluženo oko 117 hiljada putnika.

Produženje sezone kada je riječ o avio gostima se nastavlja i u septembru, tako da je do ovog trenutka zabilježeno preko 54 hiljade putnika, što je za 5% više nego prošle godine u ovo vrijeme, kaže Bošković.

Ono što posebno raduje je da u brzini i velikom prometu putnika na aerodromu nije bilo ekscesa, kaže on.

Međutim, evidentan problem, posebno u špicu sezone je nedostatak kapaciteta pristanišne zgrade koji je za pomenute brojeve putnika izuzetno skroman.

U poređenju sa beogradskim aerodromom, čiji je  rekord 15 hiljada i 600 opsluženih putnika u jednom danu, a na tivatskom je taj broj u posljednja dva mjeseca u prosjeku dnevno bio preko 5 hiljada putnika, odnosno subotom  preko 10 hiljada, u odnosu na prostor pristanišnih zgrada Beograda i Tivta onda je to neuporedivo na štetu zgrade u Tivtu.

Stoga je jedan od prioriteta razvoja, izgradnja novih kapaciteta u terminalnoj zgradi u Tivtu.

Državna studija lokacije sektora Aerodrom Tivat se završava i ona će ponuditi planske pretpostavke za širenje kapaciteta, odnosno izgradnju novih objekata od kojih je prioritetna nova pristanišna zgrada.

Kada će se relizovati ovaj projekat, Bošković ne može sada da kaže, jer sve  zavisi od finansijske konstrukcije i planskih dokumenata, ali opominje da je posebno u ljetnjem periodu teško raditi i došlo je do nivoa da se jedva može istrpiti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].