Agencija za elektronske medije mora ostati nezavisni regulator

3
Slavko Mandić

Asocijacija komercijalnih elektronskih medija Crne Gore (AKEM) prijedlog lidera SDP-a Ranka Krivokapića, URE Žarka Rakčevića i DEMOSA Miodraga Lekića da na listu onih koji su zloupotrijebili navodno dosadašnji izborni proces stavi i Agenciju za elektronske medije smatra čistim politikanstvom i nastojanjem da naprave haos u medijskoj sferi.

Agencija za elektronske medije je nezavisni regulator i to je jasno svakome ko je prisutan na crnogorskoj političkoj sceni.

Naročito onima koji su bili vlast, organizovali izbore i kojima regulator tada nije smetao.

Sada bi da preuzmu ulogu nezavisnog regulatora isključivo zarad sopstvenih interesa i tako pokušaju da unište mukom sticani međunarodni ugled i ugroze medijske standarde po kojima je Crna Gora duže već u porodici evropskih naroda.

Ugrožavanje nezavisnosti Agencije za elektronske medije od onih koji su glasni u podršci i odbrani samo onih medija koji se jasno deklarišu protiv interesa Crne Gore, samo je jalov pokušaj koji na najbolje način slika one čija je inicijativa prag ispod koga se politički ali i etički teško može.

Udar na medije, na njihovu slobodu i nezavisnost pod plaštom navodnih priprema za buduće fer i slobodne izbore, kroz uzimanje pod patronat garantovane nezavisnosti regulatora, namjera je trojca da obesmisli sistem koji funkcioniše i da tako pokuša sve da elektronske medije učini svojom produženom političkom rukom.

To nije moguće jer je pitanje slobode medija jedna od osnovnih premisa u pregovorima sa Evropskom Unijom.

To istovremeno znači i potpunu slobodu i nezavisnost Agencije za elektronske medije kao regulatora.

Interesantno je kako je čelnicima trojnog saveza pala na pamet ideja da ARD može da ima bilo kakve veze sa izbornim radnjama?

Moguće je da postoji naum koji je ostvarljiv samo u njihovim glavama, naravno onda ako bi oni uistinu mogli da ostvare svoj cilj i Agenciju za elektronske medije stave pod svoju šapu.

Ako bi u tome uspjeli oni, ili bilo ko drugi na političkoj sceni Crne Gore, bio bi to zasigurno kraj razvoja demokratije u Crnoj Gori.

Slavko Mandić

3 KOMENTARI

  1. Neka pokušavaju džabe im je sve. Pasarela via, adio ! A muka je Boga mi poslije tjelohranitelja etc etc..

  2. Trio la kampanela , Krivokapić i Rakčević opet u zagrljaj e što je politika pusta , vlast i stolica. I oni nekome drže slovo. I njima treba vjerovati?
    Lekića bi nekako i razumio i razumijem ga ali ovu dvojicu do juče u istu tikvu pa je pukla tikva a onda opet nose pismo na vrh glave u tom pismu piše volim te još više.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]