Ahmeti: Nećemo prosjačenje i metlu, oćemo knjigu

3
Faton Ahmeti

Faton Ahmeti

Iz štampe je izašao Romski bukvar Romano Abecedarim, koji prema riječima Fatona Ahmetija, predsjednika Udruženja za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Roma, Egipćana i Aškalija, znači veliku podršku ovoj populaciji od strane Ministarstva za manjinska prava Crne Gore.

Ova prva knjiga za najmlađe znači podsticaj njihovom obrazovanju, jer je dosta više uličarenja i prosjačenja.

Naša djece treba da se edukuju i da nešto postignu u životu, poručio je Ahmeti za Skala radio.

Takođe se aktivno radi i na dobijanju uvjerenja o državljanstvu za stalno naseljena lica koja imaju ličnu kartu a želimo da izađemo u susret i interno raseljenim licima, kazao je Ahmeti.

On je takođe naglasio potrebu dalje saradnje sa lokalnom upraviom u Kotoru od koje očekuju finansijsku pomoć za projekte prije svega vezane za sređivanje ličnih dokumenata, kao i rješavanje problema prevoza đaka romske populacije od naselja Lovanja do OŠ “Njegoš“ u Kotoru.

Djeca od V do VII razera ne pohađaju redovno školu jer je neredovan prevoz.

Naša želja i aktivnosti su usmjerene ka tome da nam djeca prosperiraju, dosta je metle, hoćemo da se obrazujemo po evropskim standardima i uspijemo u životu, poručio je Ahmet

3 KOMENTARI

  1. Hocete li mirec dje se moze nabavit ovaj bukvar, volio bih da ga imam !
    Srdacno Vas slusalac. Kontaktirajte gospodina Fatona Ahmetija. Hvala unaprijed

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]