Aivo Oravu grize rep

4
Karijerni Orav

Može mu bit, kazao bi naš narod za nekoga ko se ponaša bahato, silnički manifestuje moć i nije ga briga za poštovanje zakona.

Nakon što je izvrijeđao Crnu Goru i pokazao diplomatsko neznanje i izvjesnu dozu primitivizma, silnik Evropske unije na privremenom radu u Podgorici Aivo Orav na najbolji način pokazuje da priča o demokratiji i vladavini prava ne tako rijetko zaobiđe one koji su dužni da je sprovode.

Para vrti đe burgija neće, opet je ona iskustvena narodna. Tako je zavrćela i milionske iznose koje Orav dijeli šakom i kapom njemu medijski i nvo interesantnim licima. Naravno da pritom ćuti kome je dodijelio, ni manje ni više nego 300.000 eura. U odgovoru na pitanje Antene M, koji je, u najmanju ruku nevaspitan, ali i ulazi u opasnu zonu mogućih koruptivnih radnji, iz Evropske kancelarije u Podgorici su odgovorili: radi se o pojedincu.

Kojem pojedincu šjor Orav? Zbog čega je taj lični pojedinac dobio toliki novac EU veličino? Zašto mu ime kriješ, karijerni diplomato bez stila i kulture ponašanja?

Na ova pitanja sigurno znaš odgovor. Ali, mislio si nikad neće izaći u javnost. Kao što vidiš, prevario si se. Pitaćemo te svakoga dana. Jednom ćeš nekome morati da odgovoriš. A onda, vjerujemo bar, pozdravićemo se za sva vremena.

A evo što je Antena M objavila na svom portalu:

Antena M objavila je u tri nastavka podatke o NVO i medijskim kućama koje su “povukle” najviše novca iz kase Evropske unije, u periodu 2007-2016.

Neočekivano, Delegacija EU u Podgorici pokazala je minimum kooperativnosti prema zahtjevu Antene M za uvid u cjelokupnu dokumentaciju o nosiocima grantova, iznosima i sadržini finansiranih projekata, iako je ambasador Aivo Orav obećao potpunu otvorenost.

Uostalom, transparentnost je standard na kojem EU insistira i stavljanje podataka na uvid novinarima trebalo bi da se podrazumijeva.

Na adresi koju nam je činovnik Delegacije proslijedio, bilo je obilje zbunjujućih stavki: samo ime ili prezime srećnog dobitnika i iznos… i to kapitalan!?

Strpljivo smo čekali pojašnjenja iz Delegacije, da bi danas, nakon dvije sedmice, dobili odgovor u jednoj rečenici: radi se o pojedincu!?


Ko je “pojedinac” i čime je zavrijedio grant od preko 300 hiljada eura, Aivo Orav nije smatrao potrebnim da pojasni!?
Crnogorskoj javnosti ostaje da pogađa šta je standard transparentnosti EU: ono što njeni zvaničnici pričaju ili ovo što čine?

U nastavku, možete pogledati i koliko su još neki pojedinici od 2007. do 2016 dobili novca od EU:

 

4 KOMENTARI

 1. ..onu veselu družinu MANS-iz Pod Gorice? Ili je,ja nenađoh u ove -te “se financiraju iz JEU”? E,davno ja tvrdim…da je “crni alram”-na snagu u našoj maleckoj domovini-uz “himnu:brat je mio koje vjere bio-samo da je OKUPATOR”-pa da se od špije živi-ka i vazda…na ovim prostorima od planina pa do mora ispod Bara i Kotora…?

   • …mi nismo nadležni za vaš slučaj…Zato obratite se Upravi u Doboti -nadležna za pomoć i prevenciju-diljem Ludnice od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga…!!!

   • Za tebe i tvoj plitki mozak svakako nije.
    Još malo pa ćeš razumjeti.
    Gospodine Slavko, hrabro i u vašem stilu. Čestitam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].