Akademicima Vesni i Branku Vučković dodijeljena Zlatna plaketa na naučnom skupu u Tuzli

1
Akademici Branko i Vesna Vučković sa rektorima Univeziteta, organizatorima naučnog skupa u Tuzli

Akademik Branko Vučković, predsjednik Osnovnog suda u Kotoru i predsjednik Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore i akademik Vesna Vučković, sudija Vrhovnog suda Crne Gore, učestvovali su na VI Međunarodnom naučnom skupu, održanom 13. aprila ove godine na Evropskom Univerzitetu „Brčko Distrikt“. Naši istaknuti naučni radnici i prestižne sudije bili su gosti  Evropskog Univerziteta „Brčko Distrikt“ i Evropskog Univeziteta „Kalos“ iz Tuzle, koji su organizatori  uKonferencije posvećenoj aktuelnim problemima visokog obrazovanja i nauke.

Akademici Vesna i Branko Vučković su se predstavili koatorskim radom pod nazivom „Elektronsko obrazovanje“ na plenarnoj sjednici naučnog skupa, na kome su učestvovali eksperti iz Srbije, Austrije, Ruske Federacije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Slovačke, Poljske, Grčke, Italije, Slovenije, Makedonije, i drugih država. Podnijeto je preko 100 referata koji su štampani u publikaciji Zbornik radova u više tomova.

Zaključak nakon podnijetih referata je da su autori imali za cilj da doprinesu, ako ne rješavanju, onda bar boljem sagledavanju aktuelnih problema vezanih za temu naučnog skupa.

Evropski Univerzitet „Brčko Distriht“ i Evropski Univezitet „Kalos“Tuzla odlučili su da po treći put dodijele Zlatnu plaketu akademicima Branku i Vesni Vučković, za poseban razvoj nauke krivičnog prava. Ovo visoko priznanje nagrađenima su uručili rektori dva Univerziteta, akademik Zoran Milošević i akademik Nedeljko Stanković.

Na osnovu odluke oba univerziteta, akademik Branko Vučković je određen za člana Naučnog odbora Konferencije a akademik Vesna Vučković za člana Organizacionog odbora.

Potrebno je istaći da je organizacija ove naučne konferencije bila na visokom stručnom i profesionalnom nivou, dobro posjećena. Na konferenciji su učlestvovali eksperti iz preko 20 zemalja svijeta, od kojih je ovaj naučni skup ocijenjen najvećim ocjenama.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.