Akcija “Petarda” daje rezultate

3
Akcija petarda

Radovan Todorović

Radovan Todorović

Bliže se Božićni i Novogodišnji praznici koji se mogu proslaviti veselo i bez pirotehničkih sredstava, pucnjave, stresa i na žalost teških posljedica koje sa sobom nose.

Već par godina mirno je i dobro u Kotoru gradu, jer je akcija pod nazivom “petarda” urodila plodom.

Uprava policije svake godine organizuje kontrolu prometa pirotehničkih sredstava na mjestima koja su predviđena za prodaju, kao i na ulicama, buvljacima i pijacama.

U tom cilju formirani su preventivni timovi na nivou policije Ispostave Kotor koji će organizovati i sprovoditi operativne akcije “petarda” u interesu sprječavanja nedozvoljene trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava.

Ovo je za Skala radio kazao Radovan Todorović, zamjenik rukovodioca ekspoziture policije u Ispostavi Kotor.

On je kazao da je cilj ove akcije i preventivno djelovanje, te da će policija svojim prisustvom osigurati mjesta i prostore gdje se očekuje veći broj građana kako ne bi došlo do prekršaja, a ako do njih i dođe da se izbjegnu teže posljedice.

U cilju podizanja svijesti djece školskog uzrasta, kao i upoznavanja sa posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava, kotorska policija će i ove godine organizovati predavanje u školama na temu “Upoznavanje pirotehničkih sredstava kao i eventualne posljedice njihove neadekvatne upotrebe”, zaključio je Todorović.

3 KOMENTARI

  1. Lijepo im je akcija urodila plodom.Evo grmi od Mula u Dobrotu,u ulaz mi svakodnevno pucaju petarde.Predlazem izgradnju sklonista za ‘Mir Boziji’ dane.

  2. stavarno već dvije, tri godine smo počinuli , tu i tamo pucaju ali to nije ono čudo od detonacija. Samo da pregrmimo Božić pravoslavni jer braća i ispred crkve ne umiju tiho i kako dolikuje po Bogu, nego udri Mile!!!

  3. Samo da vam ne pucaju iza leđa jer dok dežura milicija na rivu iza njih kod npr. kamenoga kioska grmi itd.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].