AKEM najoštrije osuđuje kukavički napad na kolege PINK M televizije

1
AKEM

Asocijacija komercijalnih elektronskih medija Crne Gore najoštrije osuđuje vandalski napad pripadnika Dekomkratskog fronta koji je, nakon završenog potesnog skupa zasuo kamenicama prostorije TV Pink M, porazbijao stakla i ugrozio život zaposlenima u ovoj prestižnoj medijskoj kući.

Tom prilikom povrijeđena je urednica Ivana Drobnjak koja je bila na časnom zadatku pripremanja objektivnih informacija sa skupa koji je, djelovanjem značajnog dijela učesnika pokazao koliko je demokratski. a koliko u službi pokušaja razbijanja Crne Gore.

Demonstracija sile pojedinaca kojima se ne dopada istina u cilju stvaranja lažne slike o Crnoj Gori koja je pred vratima NATO alijanse,mora biti najhitnije predmet djelovanja institucija sistema koje su zadužene za čuvanje ustavom zagarantovanih vrijednosti naše države.

AKEM kukavički čin učesnika u protestu prema TV Pink M smatra i svojevrsnim pritiskom na one medije koji su u službi profesionalnog novinarstva i poštovanja etičkog kodeksa, čiji je cilj  da se upozori  na moguće posljedice po one medije koji  objektivno i pravovremeno izvještavanja građana o svim važnim događajima u našoj državi.

AKEM poziva medije da se ujedine u osudi ovakvog djelovanja vandala koji, u ostvarivanju svojih zadatih ciljeva ne prezaju ni od fizičkog ataka na novinare koji obavljaju svoj posao časno i pošteno, svakim danom bez radnog vremena kako bi informacija što prije stigla u javnost.

Kamenovanje radnog prostora TV Pink M, a posebno povrijeđivanje urednice Drobnjak kojoj želimo brz oporavak, smatramo dnom civilizacijskog sunovrata, spremni da kolegama iz TV Pink M pružimo svaku vrstu pomoći i solidarnosti koju istinski osjećamo, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik AKEM-a Slavko Mandić.

1 KOMENTAR

  1. Obišao sam svijet ali ovakve demokratije niđe ne vidjeh.
    Rušilačko divljanje i napad na novinare i policiju koja najblaže djeluje umjesto da se prije svega čuva imovina i štiti država.
    Nijesam ni za kakav radikalizam ali jesam za odbranu države i njenih vitalnih organa. Pravdu neka traže u institucijama koje za to postoje. zato profesionalno ipo zakonu kao svukud u svijetu u subotu na najavljene nemire koje pošto poto traži manjina zbog ličnih interesa i interesa onih u čijoj su službi. To su strane države i razumije se perjanica Srpska crkva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]