AKEM traži značajno smanjenje cijena elektronskim medijima RDC-a i AEM-a

4
Da li će mediji ovako proći?

Slavko Mandić

Na današnjem sastanku Asocijacije elektronskih komercijalnih emitera Crne Gore AKEM, zbog izuzetno složene finansijske situacije u kojoj se nalaze emiteri i mogućem prestanku emitovanja programa zbog nagomilanog duga Radio difuznom centru Crne Gore i Agenciji za elektronske medije, doneseni su sljedeći zaključci:

AKEM prihvata da izmiri sva dosadašnja dugovanja prema RDC-u i AEM-u u narednom periodu.

AKEM traži da RDC povuče svoj prijedlog da emiteri, uz redovno plaćanje mjesečnih faktura, plaćaju u četiri mjesečne rate ukupan dug.

AKEM smatra da su cijene RDC-a neopravdano visoke.

Zbog toga AKEM predlaže da se u narednom periodu, do izlaska iz krize, RDC-u plaća isključivo cijena utrošene električne energije.

Sve druge trosškove, koji se navode u dosadašnjim ugovorima, AKEM smatra nerealnim i predlaže RDC-u da ih briše.

AKEM smatra da su i cijene Agencije za elektronske medije neopravdano visoke i predlaže da se umanje za bar 50%.

Do ovog zaključka se došlo detaljnom analizom Finansijskog plana AEM-a.

Zbog nerealne raspodjele sredstava od igara na sreću u kojoj se prepoznaju elementi koruptivnih radnji, treba pristupitii formiranju Fonda za podsticanje medijskog pluralizma, a na osnovu članova 136. i 137. Zakona o elektronskim medijima.

Sredstva iz ovog Fonda će se raspođivati na osnovu projekata od opšteg interesa za Crnu Goru koji je definisan u članu 136. Zakona o elektronskim medijima.

Raspodjelu sredstava iz Fonda bi vršila nezavisna komisija.

AKEM će organizovati okrugli sto koji ce se održati 29. marta tekuće godine, na kome učešće treba da uzmu, pored predstavnika elektronskih medija, predstavnici RDC-a, AEM-a, Ministarstva kulture, Ministarstva finansija, ambasador Evropske komisije u Crnoj Gori i predstavnici ambasada u Podgorici, predstavnici OEBS-a, te predstavnici NVO sektora koji prate rad medija, stoji u današnjem saopštenju AKEM-a.

4 KOMENTARI

  1. Ko duguje mora platiti ali zašto su ovoliki dugovi. zato što gospoda iz Podgorice oće da se obogate jer im je malo.A kaad vi tražite pomoć da vam dođu ključe name , tako ste pisdali više puta i zborili ste. zašto ne štrajkujete Mandiću?Podržaće vas vaši slušaoci da vas ne ugase ti moćnici.

  2. Svako malo imate smetnje od nestanka struje a oni nabijaju račune i cijene , Ne razumijem se u te AKEME: ANEME; RDC; ali mi je žao što svako malo pa ako će i na kratko ostajem bez programa na radio skalu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].