Ako laže koza, ne laže rog

11
Kotor

Na nedavno održanoj konferenciji za medije, predsjednik kotorske Opštine Vladimir Jokić je kazao da nema partijskog zapošljavanja i da većina imenovanih sekretara ne pripada ni jednoj partiji.

Sekretari se ne imenuju.

Njih biraju na osnovu konkursa, a savjeti ili upravni odbori na osnovu rezultata konkursa direktora preduzeća i ustanova, morao je to neko od saradnika da kaže Jokiću.

Nije jasno zbog čega je Jokić kazao nešto što je lako provjerljivo i što je čista laž? Vjerovatno to samo on zna. Ili je u pitanju pokušaj da se retorički prikaže demokratija, kad već ne može na primjerima. O tome je Skala već govorila, a da li je saopštavala istinu, procijenite.

Sva zaposljenja nove vlasti u Kotoru su isključivo partijski obojena. Neka imaju i partijsko kumovsku konotaciju. Struka nije važna. Važno je samo da budete čvrsti u nastojanju da poništavate znanje i sposobnost onih koji su se dokazali, ali imaju grešku što ne pripadaju uniformisanoj družini.

Jokić, moguće, nije upoznat da su rukovodeća radna mjesta u Opštini podijeljena između Demokrata, URA, DF-a i SDP-a i da je svako uzeo za sebe ono što je smatrao da mu pripada. Tako je, po riječima njegove saradnice, vd sekretarke Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelene Vukasović, mjesto direktora Kulturnog Centra „Nikola Đurković“ pripalo Demokratama. To mjesto je, kako je kazala, o čemu  posjedujemo i tonski snimak, klizno, što će reći da prethodni direktor, izabran na konkursu nije ni imao šansu. Vukasovićeva je uvela i novi izraz, klizno rukovodeće mjesto, što je značajan doprinos razvoju našeg jezika.

Da se raspored realizuje po planu, pokazalo je, istina nezakonito postavljanje Jokićeve kume Marije Bernard na mjesto vd direktorke kotorskog Kulturnog centra inače članice Demokrata čiji je suprug potpredsjednik OO Demokrata Kotor. A onda je ona počela da dovodi svoje iz Podgorice.

VD sekretarka Sekretarijata za kulturu Vukasovićeva je potpredsjednica kotorske URE.

Na mjesto vd direktora Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora doveden je Rato Brajković, predsjednik OO Nove iz Tivta.

Na mjesto vd sekretara Sekretarijata za lokalne prihode budžet i finansije postavljen je Petar Đakonović, vd sekretara Sekretarijata za opštu upravu Marina Bjelja, vd sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Vladimir Bujišić. Kako su na ove pozicije došli ovi kadrovi, da li po zakonu koji je jasno propisao izbor vršioca dužnosti, ili po snazi politike koju personifikuje Jokić sa njegovom administracijom, biće mnogo jasnije poslije nalaza inspekcijskih organa koji su najavili posjetu ovoj Opštini.

Naravno, sudovi će sa svoje strane dati odgovor na ovo, za koje pravni stručnjaci kažu, potpuno bezzakonje.

Mjesto vd Glavnog administratora pripalo je bivšem liberalu, sada članu Demokrata Zoranu Živkoviću.

Tu je i Turistička organizacija Kotor, na čijem je čelu još uvijek Mirza Krcić. On, saznajemo obučava neki novi kadar nove vlasti, što je još jedan biser svojstven samo političkoj sceni drevnog grada.

Nakon ekpresnog pokušaja smjene direktora preduzeća čiji je većinski vlasnik Opština Kotor, Komunalnog Kotor i Vodovod i kanalizacija, sa lažnim obrazloženjima prepunim konstatacija o raznim greškama, neradu, javašluku i nestručnosti, reagovao je kotorski SNP koji ima kontrolnu funkciju i spriječio neviđeni hajku i politički obračun koji je neprimjeren Kotoru, gradu prepoznatljivom po kulturi i toleranciji.

Jokić je novinarima kazao da je adresa za partijska zapošljavanja bivša uprava.

Dva dana su prošla od ove izjave, a bivša vlast izuzimajući i bivšu i sadašnju SDP, ćuti.

Nejasno je da li za ćutanje  postoji razlog­?

Slavko Mandić

Na sajtu kotorske opštine http://kotor.me sekretari Sekretarijata nijesu vd, a preduzeća nijesu D.O.O. nego i dalje javna preduzeća. Toliko o opštinskom portalu koji je otvoreni prozor za domaću i svjetsku javnost.

11 KOMENTARI

 1. …”Njih biraju na osnovu konkrusa- “na neodređeno vrijeme”-koji je raspisan na staru srpsku staru godinu-1989 godinU -siječnja mjeseca-sječe kotorske vlasti-od bande onih koji su brez prekida u Kotoru gradu od starudija-u kontinuitetu na vlasti…praznijih “VASA VACUA”-punanih špagova(džepova)….o trošku DEMOSA senca CRATIS…?

 2. Radim u opštinskom preduzeću i potvrđujem svaki red koji je gospodin Mandić napisao. A tek ponašanje novozaposlenih ISKLJUČIVO PARTIJSKIH rukovodioca . To je tek za priču i za pisanje.

 3. Ništa mi nije jasno. Prije neki dan ste dali da je predsjednik opštine rekao novinarima da nema zapošljavanja po partijskoj liniji i da tsu to činjeli iz bivše vlasti i reko je da su konkurski raspisani za mjesta sekretara sekretarijata u opštini.
  Vi juče pišete i dajete imenom i prezimenom ko je novi zaposlen i iz koje je partije. O čemu se ovđe radi???

 4. Slavko, svaka čast na tekstu,nadam se da će ova lakrdija od trenutne vlasti u kotoru trajati koliko i mački muž.Prethodna vlast nije bila idealna i trebale su promjene u odnosu vlasti prema gradu ali promjene na bolje što ova trenutna i nadam se kratkoročna vlast ne da ne može napravit već grad ide u sunovrat,Dovode ljude sa strane da upravljaju sa kotorom,kakva sramota !,direktor Direkcije za uređenje iz Tivta poznati velikosrpski nacionalista,kojeg je doveo onaj kockar, neradnik,velikosrbin iz Pljevalja,e crni Kotore što si dočekao !!!

  • Ha, veliki hrvat opleo po velikom srbinu,
   u Crnoj Gori ?
   Zaigrao si se “kotoranu” , đetići ođena
   žive i upravljaju, svoji na svome!
   Što bi tija cazzo , da upravljaš?
   Za to trebaš biti lojalan, podoban , a ne
   denjav i gunđav, probao si , džaraš i
   igraš igrice – nisi uspijo = batali, jalov
   posal cukune !

 5. Svaka je vlast zapošljavala svoje i ona prije i ona koja će poslije ovih doći ali ova demokratska ura i df družina na sva zvona pričaju kako oni neće partijski zapošljavati. Čitava im se kampanja zasnivala na ovim floskulama, pa evo vidimo ko je đe i ko je čiji.Ovo što je do sada zaposleno znam sigurno da je kako je Mandić napisao a ne kako Jokić zbori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].