Aktivisti Crvenog krsta u Kotoru ne zaboravljaju stare, same i nemoćne

0

Ilko Marović

audio: Ilko Marović

Opštinska organizacija Crvenog krsta veoma aktivno sprovodi svoje humanitarne akcije i brigu o starim i socijalno ugroženim licima  na području kotorske opštine.

Proteklog mjeseca povodom Dana starih posjetili su Dom starih Grabovac u Risnu uz progodne poklone i druženje sa starim osobama.

Nije izostala ni pažnja ni za desetak starijih sugrađana koji žive sami i kojima su aktivisti Crvenog krsta uručili poklone u hrani i higijeni.

“Namjera nam je bila, da se na ovaj način starim osobama ukaže poštovanje, pokloni osmijeh i pokaže da nisu zaboravljeni od društva”, kazao je za Skala radio Ilko Marović, sekretar OO Crvenog krsta.

Volonteri Crvenog krsta su nedavno poklonili internom odjeljenju kotorske Opšte bolnice nekoliko paketa polovnih pidžama i 20 čaršava i jastučnica.

Svakodnevno Crveni krst u Kotoru prima polovnu robu i istu distribuira korisnicima dva puta sedmično, utorkom i petkom od 10 do podna, podsjetio je Marović.

Inače, svaku akciju Crvenog krsta, svaki značajni datum, prate dijeljenjem flajera ispred vrata grada, kako je to bilo nedavno i povodom 18. oktobra Dna protiv trgovine ljudima.

U novembru aktivisti Crvenog krsta planiraju nekoliko akcija od kojih je prva i jedna od najznačajnijih poznata pod nazivom ‘’Vaše malo, nekome puno’’.

Riječ je o prikupljanju hrane po tržnim centrima i samoposlugama.

U ovoj akciji će učestvovati 50-ak volontera, a prehrambena roba i higijena će biti dijeljena na osnovu spiskova socijalno ugroženih korisnika.

Potom će u danima Crvenog krsta koji slijede, po svim školama biti raspisan konkurs za likovne i literalne radove, od kojih će najbolji biti nagrađeni.

Marović je takođe pohvalio i odličnu saradnju, kako je rekao, sa svim obrazovnim i zdravstvenim ustanovama u kotorskoj opštini.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].