Aktivnosti MZ Škaljari na uređenju obale i javne plaže na Puču kod Opšte bolnice

4
Škaljari

Savjet Mjesne zajednice Škaljari je uputio dopis Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom u kome zahtijevaju da im izađu u susret i urede dio obale kojoj gravitira oko 4.000 mještana Škaljara na potezu od Macea do Odjeljenja bezbijednosti na Peluzici.

Ovaj dio obale se proteže na više stotina metara do jednog kilometra, kazao je za Skala radio Eduard Kovačić, predsjednik MZ Škaljari.

“Građani Škaljara nemaju uređenu plažu. Nekada je to bio prostor oko hotela Fjord koji je srušen, a u dijelu preko puta Opšte bolnice iza poslovnih prostora, u narodu zvani Puč ima prostora za uređeno kupalište”, navodi on.

Godinama, podsjeća Kovačić, tu se na tzv. divljoj plaži kupaju mještani, ali je vrijeme da se ovo kupalište uredi i da bude javna plaža.

Ovaj zahtjev prema Morskom dobru je upućen početkom godine, ali su aktivnosti obustavljene zbog epidemije korona virusa.

Ovih dana je ovo pitanje aktuelizovano i prema riječima predsjednika MZ Škaljari, očekuje se pozitivan odgovor iz Preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Kovačić je u kontaktu sa nadležnima, a po istom zahtjevu je i Mjesna zajednica Muo dobila potreban pijesak za nasipanje tamošnjih kupališta pored ponti.

On je podsjetio i na dugogodišnju priču i plan kojim je ovaj prostor dugoročno predviđen za izgradnju Nautičkog centra.

“Godinama se samo priča o ovom projektu i dok on ne zaživi na pravi način, dio obale ispod bolnice bi morao da bude uređena plaža, tim prije što ovaj posao ne zahtijeva velike investicije i troškove”, naveo je Kovačić.

4 KOMENTARI

 1. Napravite banj za Skaljare, dok se Briv ne odluci za marinu.
  Gledajuci ovu fotografiju, ja se zgrozim.
  Ko je mogao dozvoliti gradnju ovih raspalih Rakita i ovolike visespratnice, koje visinom dominiraju zalivom? Ne znam koja je to strucna persona prednjacila u ovoj neestetskoj i neprikladnoj gradnji?
  Zna li neko? Volio bi znati odgovor, da gajim duboko postovanje prema tom liku?

 2. Ma koko da ne Edo, samo Vam je nasipanje na pameti, trebalo bi produbiti a ne da bura i talasi razvlače pjesak i šljunak!
  Nasuto je i previše nakon zemljotresa na muljevito dno, pa je depozit potisnuo meki mulj, hoćete da ponovite nasipanje i potiskivanje mulja!
  A što je sa bentonskim vrstama?
  Oćete li upitat i Institut za Biologiju
  Mora, za mišljenje ?
  Ipak mi se pari da je bolje da se okrenete trešnjama i loćiki, a obalu
  ostavite parašima , oli finansima da
  dumaju, završite piscinu i salu u Rakite!

 3. Ja mislim da nema neuredjenije obale u Cg od Macea do Policije stvarno sramota na sto to ruglo lici. A moglo bi biti najatraktivnije mjesto u cjeloj Boki sa plazama, kaficima,setalistima,zelenilom, igralistima za djecu… nazalost sve je samo prica iz godine u godinu o nekom nautickom cetru za kojeg ocigledno nema interesovanja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.