Aktivnosti na donošenju PUP-a Kotora i DUP-a Prčanja

4
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Dokle su stigle aktivnosti oko Prostornog urbanističkog plana opštine Kotort i kada se očekuje javna rasprava po ovom krovnom dokumantu, pitali smo Slavicu Vojinović, sekretarku Sekretarijata za urbanizam i prostorno planiranje.

U završnoj je fazi Studija procjene uticaja plana na spomenike kulture, koju radi Uprava  za zaštitu kulturnih dobara tako da se brzo očekuje javna rasprava za PUP-Kotora, odgovorila je Vojinovićeva.

Ona je napomenula i da se uporedo radi Prostorni plan posebne namjene za obalno područje, pa se tokom januara 2015. očekuje i javna rasprava po osnovu ovog najvažnijeg plana za sve primorske opštine.

U tom smislu bi Prostorni urabistički plan Kotora morao biti u saglasnosti sa Prostornim planom posebne namjene za obalno područje, podsjetila je Vojinovićeva.

Na pitanje Skala radija ko se i što čeka za donošenje DUP-a Prčanj i lokalne studije Glavati, Vojinovićeva je kazala da je Sekretarijat za urbanizam u maju ove godine, dostavio prijedloge izmjena i dopuna ovih planova na saglasnost nadležnom ministarstvu.

Potom je u julu Ministarstvo tražilo od obrađivača plana AG Infoplan Budva, da uradi procjenu uticaja na kulturnu baštinu, obzirom da dostavljeni planovi nijesu imali mišljenje Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

Ovaj sekretarijat je ponovo krajem septembra dostavio Ministarstvu planove sa urađenom procjenom, a nakon mjesec dana ponovo je održan sastanak u Ministarstvu održivog razvoja i turizma kome su pored obrađivača plana prisustvovali predstavnici opštine Kotor i Uprave za zaštitu kulturnih dobara, objašnjava Vojinovićeva.

Zaključeno je da se Uprava u roku od deset dana izjasni o dostavljenoj procjeni za predmetne planove.

Nakon toga Uprava je ponovo tražila da joj se dostavi karta sa ucrtanim stečenim obavezama po osnovu izdatih građevinskih dozvola, koje je obrađivač ponovo uradio i dostavio ih Upravi.

Sada se očekuje novo izjašnjavanje Uprave za zaštitu kulturnih dobara na osnovu  izmjena i dopuna DUP-a Prčanj i lokalne studije lokacije Glavati, odgovorila je Vojinovićeva.

4 KOMENTARI

 1. Kada bi doktori Roganović i Radoman,bili svemogući-onda bi i ti Bjeladine-potomče krokodila bio zdrav kao bulijerga(meduza)? Na žalost-medicina u tvom slučaju je nemoćna,zato Humče ti osta-rak bazdeč, koji jedino opstaješ( u moru )-od Fjorda do Peluzice?! U čistom moru,čista duša -raka bazdeča-Humca? Potomka krokodila?!

 2. Eto ode Maja a obecanje ostade neispunjeno….specijalista opste medicine dr Stjepcevic ce rijesiti opsti problem zdravlja kotorana.
  Na srecu odmah ce uvidjeti da su tjelesno svi zdravi i da mora pozvati u pomoc one povise Sv Matije.
  Doktorka Roganovic ili doktor Radoman da rijese duhovni problem gradjana nemaju sansu.
  Opustosene duse madosti kotora je zaprepascujuce a niko nista ne radi da i se pomogne.
  Sa druge strane krokodili se pretvorili u hijene i kidaju zadnje parce mesa onima koji cekaju da se sve rijesi bez njihove bez akcije, strahujuci od reakcije povlascenih.
  Dokle ce ih lazima hraniti a oni biti zadovoljni?
  DUP i Gup i PUP ce biti zavrsen kad usaglase misljenje oni u vlasnistvu velikih prostorima uglavnom dobijenim na osnovu odrzaja sa 2 svjedoka, od sudija “casnih i postenih” . Nejasno je vise o cemu se radi, koliko je mocvara prljava?
  Jole ti si blago za ove novostecene veleposjednike.
  Adio pameti

 3. Mi nekulturni ćemo pričat o kulturnim dobrima… a sve bi preko noći uništili, nepismeni, polupismeni i analfabete vladaju odjena !!! Sve su to pravi ćukovi !!! I DUP i PUP i sve u MUP i SUP !!! Ništa se nije izmjenilo u glavama ljudi od perioda od prije sto i pedest godina.

 4. Zar je moguće da se toliko iživljava ta Uprava za zaštitu kulturnih dobara a ja ću reći za zaštitu neradnika u najvećem dijeli i najboljem smislu.Opet će izmisliti kao braneći zakon i kulturna dobra nove revizije, dokumente kako bi pravdali svoj nerad i neznanje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]