Aleksa Praščević: Javni red i mir u Kotoru na zavidnom nivou

0
Kotor

Aleksa Praščević

Aleksa Praščević

Remećenje javnog reda i mira u Kotoru nije pojava koja zahtijeva posebnu pažnju, ali je ipak tema o kojoj se mora razgovarati.

Grad pod kroviteljstvom UNESCO-a prepoznat je po istoriji, tradiciji i kulturi, ali ga ne amnestira od pojava za koje su zaduženi organi reda.

Bio je to razlog da pitamo Aleksu Praščevića, pomoćnika rukovodioca saobraćajne policije u Ispostavi Kotor da li se i koliko narušava javni red u našem gradu.

Praščević je za Skala radio kazao da su u prošlom mjesecu, kotorskoj opštini registrovana dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, 4 manje nego u septembru, a jedan manje u odnosu na isti period prošle godine.

Praščević je kazao da ni jedan slučaj nema obilježje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu niti je izazvao uznemirenje građana i pažnju medija.

“Svi akteri narušavanja javnog reda i mira su identifikovani i procesuirani nadležnom područnom organu za prekršaje. Ni jedan slučaj nema obilježje organizovanog narušavanja već su nastali kao proizvod trenutnog, afektnog stanja”, kazao je on.

Kada je bezbijednosti saobraćaja u pitanju, Praščević je kazao da je u oktobru, u zoni odgovornosti Ispostave Kotor, evidentirano 37 saobraćajnih nezgoda, od čega je u 34 pričinjena manja materijalna šteta dok je u tri slučaja, pored pričinjene materijalne štete teže povrijeđeno teže četiri lica, a dva lakše.

Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama.

Saobraćajna policija je u izvještajnom periodu podnijela ukupno 119 prekršajnih prijava.

Izdata su 613 prekršajna naloga, privremeno oduzeta 41 vozačka dozvola i tri para registarskih oznaka.

Kod 21-og vozača evidentirano je prisustvo alkohola u organizmu.

Praščević je apelovao na vozače da posebno u vremenu državnih i vjerskih praznika koji slijede učesnici u saobraćajnu poštuju zakonske odredbe.

Što se tiče najavljenih radova na teritoriji kotorske opštine Praščević je apelovao na vozače da striktno poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].