Aleksandar Dender: Istina i paraistina lokalne uprave

29
Kotor

Zapanjen sam nevaspitanjem, nekulturom i primitivizmom pisca odgovora Lokalne uprave, zapanjen sam količinom tendencioznosti i podmetanja, lažnih informacija i insinuacija pisca odgovora na moj tekst koji je objavljen na sajtu Radio Kotora, u rubrici “2 minuta” i naknadno prepričan u Monitoru.

Uz anonimna pisma slične sadržine koje dobijam, ovaj tekst odgovora predstavlja vrhunac uhodane hajke na neistomišljenike, vrhunac neprofesionalnosti i neeetičnosti onoga ko je pisao i govori mnogo više o piscu teksta nego o meni, ja se u tom odgovoru ne prepoznajem.

Priznajem, ne mogu da shvatim što je to u mom tekstu moglo da izazove ovakav izliv bijesa i ovakav govor mržnje koji su obično namijenjeni najljućim političkim protivnicima.

Ja niti sam političar niti sam institucija, ja sam samo gradjanin grada Kotora, Kotoranin koji voli svoj grad, koji, na poziv Radio Kotora, zajedno sa ostalih četvoro kolega i prijatelja iznosi svoj stav, svoje mišljenje, o aktuelnim problemima grada Kotora.

Da li je pojavljivanje citata iz mog teksta u Monitoru, petparačkom listu kako se kaže u odgovoru, izazvalo pucanje čira i izlivanje gnjoja?

Ne znam. Mogu samo da kažem da je Monitor, uz cetinjske liberale i moga oca, jedini imao hrabrosti da digne glas protiv sramnog rata u kojem se raspala moja domovina, čime je zaslužio moj respekt.

Ja sam sve svoje tekstove za Radio Kotor pisao samo na osnovu činjenica i podataka koji su objavljeni na sajtovima Opštine kotor i TO Kotor i stojim iza svake riječi koja je napisana.

Moje mišljenje može biti i pogrešno, ali nikad tendeciozno ili lažno i može se osporavati, Radio Kotor je otvoren za sve, može se osporavati, ali na civilizirani način, argumentima, a ne otvorenom agresijom, jer se u  odgovoru Lokalne uprave ne osporavaju moje mišljenje i stavovi nego ja kao čovjek i profesionalac.

I još nešto, ja svaki svoj tekst potpisujem punim imenom i prezimenom ne krijem se iza kojekakvih pseudonima ili lokalne uprave, i zato bih pitao zaposlene u Lokalnoj upravi njih oko dvije stotine, da li svi stoje iza potpisa, da li se svi slažu sa sadržinom teksta, da li su ovlastili nekoga da se u njihovo ime obračunava sa mnom na način neprimjeren i ispod praga dostojanstva?

Ne vjerujem, prije će biti da ih je neko zloupotrebio za obračun.

Jer ubijeđen sam, nije Lokalna uprava pisala ovaj tekst, nego je naručila plaćenika tekstopisca da za njen račun obavi prljavi posao.

Pitam se ko bi to mogao biti?

Ne znam, ali se nadam da će imati toliko ličnog i profesionalnog digniteta da se oglasi, iako sumnjam, kao i svaki plaćenik i ovaj je je u službi gospodara pa kako on naredi.

U svakom slučaju, želim najiskrenije da kažem da ne bi bilo sretnijeg čovjeka od mene kada bi Lokalna uprava argumentovano dokazala da ja nisam u pravu, da sam govorio laži i paralaži da Kotor ne gubi stanovništvo i svoju nematerijalnu baštinu, da se u Kotor ulaže sve kako bi se obezbijedio normalan život i povratak njegovih stanovnika, da Jugooceanija plovi, da industrija radi punom parom, da je Fjord pun, da Jugopetrol neće iz Kotora, da…ali bojim se da ništa ne može dokazati, međutim, dokazaće nešto drugo, da je neko kriv za sve to.

I, naravno, Lokalna uprava spremno je našla krivca za sve nedaće i to mene, jer se ja nisam oglasio kada je trebalo.

Kako kažu, da sam se ja oglasio na vrijeme kada se sve to dešavalo sa Kotorom, sve ovo gore nabrojano ne bi se desilo i Kotor bi bio sređen grad sa sretnim građanima.

A kako sam se ja i tada oglašavao i te kako sam se oglašavao, a kakav sam rezultat postigao, izgleda da nešto nije u redu sa mojim oglašavanjem, što je, očigledno i dovelo do propadanja Kotora.

Posebno bih htio da se osvrnem  na neke djelove teksta odgovora iz koji h se vidi kako radi pisac, majstor obmana, podmetanja i laži, pa idem redom:

AUTOR TEKSTA: Velika, tendenciozna laž stoji već na samom početku odgovora, nisam ja autor teksta u Monitoru, već novinarka Monitora gospođa Branka Plamenac koja je razgovarala sa mnom i navela u tekstu citate iz moga obraćanja preko Radio Kotora, “2 minuta Saše” , kao i iz moje izjave o Jugopetrolu datu za Kotor TV.

PREDJEDNIK OPŠTINE:  Pripisuju mi kao najveći grijeh da sve što pišem ili govorim radim da bih se “dočepao” mjesta predsjednika Opštine. Ne brinite, neću, i odmah da kažem, nemam političkih ambicija i nikada u životu nisam bio ni u jednoj partiji, ni onda ni sada. Samo bih da pitam Lokalnu upravu, da li je to nešto stramno, zabranjeno ili nelegitimno kandidirati se za predsjednika Opštine, ili je to nešto što je rezervisano samo za partijsku elitu na vlasti? Pitam se, kako li su tek dosadašnje predsjednike Opštine brljali kada su najavljivali svoje kandidature, kada mene  ovako brljaju, a pri tom nisam ništa najavio osim u njihovim glavama?

UPOTREBA NEVLADINIH ORGANIZACIJA:  Koristim nevladine organizacije da bih se dočepao vlasti.Ovo je jedino tačno u tekstu.Priznajem da ću, kao predsjednik upravnog odbora upotrebiti oružanu silu Bokeljske mornarice kako bih se dočepao nekog od čelnih mjesta u Opštini.Čuvajte se vi iz Lokalne uprave, čeka vas polivanje vodom.

SUMNJIVI TREKOM: Radio sam kao arhitekta u firmi Trekom tri godine, od 1990 do 1993, a zatim u firmi Ramoil od 1993. do 2000. godine. Vlasnik obje firme bio je Rodoljub Radulović, moj dugogodišnji prijatelj, sve do 2000. godine kada su nam se putevi razišli i od kada ga više nisam vidio. I što? To me čini sumnjivim? Za šta? A što je sa Lokalnom upravom koja je bila partner firme Trecom tokom njene djelatnosti u Kotoru? Molio bih da mi se objasni, da li su na taj način svi, ne znam koliko nekadašnjih i sadašnjih 200 zaposlenih u Lokalnoj upravi takođe sumnjivi za istu djelatnost?

BIJEG U INOSTRANSTVO:  Kažu, pobjegao sam 1993. godine kada sam najviše trebao Kotoru. Pa, gospodo, mogu sa ponosom da kažem da sam, od prvog dana zemljotresa 15. aprila 1979. godine kada sam spašavao Kotorane iz ruševina, pa sve do 1989. godine kada su prestala pristizati sredstva za obnovu grada, 10 godina, možda 10 najboljih godina mog života posvetio obnovi Kotora i nije mi žao. A otišao sam iz Kotora iz dva razloga, prvi, firma Trecom nije mogla više da funkcioniše jer je rat uveliko bjesnio pa je preselila djelatnost u Rusiju i nas zaposlene sa njom, a drugi je razlog, plaćeni moj tekstopišče taj, što je moja obitelj od sličnih vama dobijala najprimitivnije prijetnje kako će nas pobiti.

NEMAM GLASA ZA DIZANJE: Vjerujte mi na riječ, i ja i moje kolege itekako smo dizali glas i za megalomanski dom kulture u Risnu i za ovakav hotel Fjord i za URC, a pogotovo za pozorište u Kotoru, samo što je tada, uostalom kao i sada, politika odnosno partija odlučivala što će i kako će da se radi a ne struka, pitajte Rišnjane koji su tada odlučivali sa koliko žara su se borili da Risan nema manji dom kulture od kotorskog. I još jedna laž, nikada nisam rekao da je ova vlast devastirala bedeme, već da vlasti, uključujući  i ovu nisu ništa uradile da se bedemi  zaštite od devastacije.

CRTANJE METE ZA ODSTREL: Vrhunac podlosti i zlih namjera u odgovoru  je pripisivanje meni  izjave o kriminalnim grupama. Nikada i nigdje, ni u jednom tekstu nisam spominjao kriminalne grupe u Kotoru, a napis u Monitoru je stav novinara a ne moj. Namjera je očita, plaćenik tekstopisac za račun Lokalne uprave pokušava da mi nacrta metu na leđima, valjda u nadi da će neko drugi završiti prljavi posao koji su započeli. Sramota je mene prozivati da kažem koje su to kriminalne grupe jer ja ih ne znam, a ne prozivati one koji su dužni da se bore protiv kriminala, to jest vas same i policiju, jer siguran sam da ih vi znate.

KRUZERSKI MRAVINJAK: Kažu da sam protivnik kruzera. Naravno da nisam protiv kruzera iz prostog razloga što je jedino to ostalo Kotoru, ali sam protiv bezobzirnog iskorišćavanja Kotora samo da bi biznisu bilo dobro, a za građane ko mari. Pročitajte barem povelje i konvencije UNESCO koje ste potpisali ako ih već ne primjenjujete, a koje sve odreda traže da vlast zaštiti grad i građane od štetnih uticaja prekomjerne turistifikacije.

FONTANA ŽELJA:  Koliko je ovdje zlobe i zluradosti. Na molbu Direkcije za izgradnju Kotora uradio sam i poklonio im projekat restauracije, ustvari projekat uljuđenja fontane kod kafane Dojmi u postojećem gabaritu i obliku bez ikakvih umjetničkih pretenzija. Uprava za zaštitu kulturnih dobara iz Kotora nije dala saglasnost na projekat navodeći razloge koji su teško objašnjivi sa stanovišta struke, da bi na kraju, nemajući bolje argumente, tražili od mene, ne projektantsku licencu koju imam od 1985. godine, nego konzervatorsku licencu. Konzervatorsku licencu za rekonstrukciju postojeće fontane? Koja pri  tom nije ni proglašena kulturnim dobrom? Nisu tražili konzervatorske licence za objekte izgrađene u zaštićenoj zoni kao što je kafana Dojmi, Galion, upravna zgrada luke Kotor ili zgrada lučkog terminala, objekte koji su devastirali kontakt zonu grada, a meni traže licencu za restauraciju fontane? Sramota.

ŽIČARA I OBILAZNICA: Kaže tekstopisac, jedini razlog što još nemamo žičaru za Sanđovani i obilaznicu je Zavod za zaštitu, jer zaboga, Lokalna uprava je odmalena željela žičaru i obilaznicu, ali joj zli Zavod to nije dozvoljavao. Dakle, nisu im krive loše odluke za probijanje lifta kroz Sanđovani za basnoslovnih 12 miliona eura ili loš projekat za obilaznicu, kriv im je Zavod. Baš me interesuje da li će onda Lokalna uprava tražiti odštetu od  Zavoda i onih, više od 500.000 eura uludo potrošenih za projekat lifta, i ko zna koliko za projekat obilaznice, vratiti građanima Kotora.

MIJEŠANJE U JUGOPETROL I BUDŽET: Kako sam proglašen glavnim umješačem u slučaju Jugopetrola, a drznuo sam se i da spomenem budžet Opštine, molio bih tekstopisca i Lokalnu upravu da javno objave ko ima pravo da govori o Jugopetrolu ili o bilo kojoj drugoj temi o kojoj ima drugačije mišljenje od njih, a ko ne, kako dotični ne bi bio bespotrebno izložen njihjovom pravednom bijesu.

VRIJEĐANJE KORITOM: Kažu mi, vratio sam se iz pečalbe, jer mi je presušilo korito. Ne znam odakle je došao plaćenik tekstopisac i da li se u njegovom kraju još uvjek jede iz korita, ali da je Kotoranin, znao bi da se mi već stoljećima služimo pjatima, a svinje koritima, valjda će znati što je to pjat, za korito očito zna.

LOKALNA VLAST PREPORUČUJE: DA SE BAVIM SVOJIM POSLOM DOK JOŠ TO MOGU! Da li ovo da shvatim kao prijetnju, da li to znači da ste mi ograničili radni i životni vijek i na koliko? Što će se desiti ako se ne budem bavio svojim poslom? Znate vi, premda, možda ne bi bilo loše da to zna i policija.

U svakom slučaju, poštovana Lokalna upravo, poštovani plaćeniče tekstopišče, nikakve prijetnje neće me zaustaviti da, kao Kotoranin i dalje javno iznosim svoje mišljenje o svim problemima koji dovode do toga da se moj grad pretvara u bezživotnu kamenu ljusku, u kamenu maketu grada u prirodnoj veličini, u kojoj će se građani Kotora moći vidjeti jedino na požutjelim fotografijama okačenim po zidovima grada u performansu “Istorija koje više nema”.

I na kraju da znate, prva moja reakcija na vaš odgovor bila je gađenje.

Aleksandar Dender dipl.ing.arh.

Licenca br. 01-404/2

29 KOMENTARI

 1. zalosno je, od onakvog lista nekada, na sta je spao Monitor. Bolje da ga vise ne stampaju. Tako bi ostalo upamceno da su ljudi, koji su tada pisali clanke za Monitor imali nevidjenu hrabrost, cak, usudjujem se reci i viziju

 2. ovaj Altair, izgleda nema sto drugo cinjet nego prosipat praznu filozofiju na sve sto se odje objavi. Ajde malo riljaj nedje, pa da ti te vilozofske misli ispare

 3. Denderu, ko te sve savjetuje i s kim sve bistriš pamet i pretrsesaš ćakule kotorske.Mizerija . Nauči bar ti njih da ne viču kad govore i da operu zube ipak si prošo i vidio malo svijeta a i busaš se u kotoranina talijanskog porijekla. One druge savjetnike koji se nijesu niđe ostvarili ipak poduči.E, moj Saša ti imaš auto i televizor…..etc

 4. Davno negdje, susrele se Lepa i Silvana. Kao vječite rivalke, Silvana će zajedljivo Lepi:
  “A, objavila si memoare, ko ti ih je pisao?”
  “A ko ti ih je čitao?” – uzvrati Lepa.

 5. …Sasa,mi koji nijesmo spasavali-nego “gledali” kako se nastradali spasavaju( a mnogi brez omladinskih udarnika -lokalna ORO) iz Staroga Grada, ono jutro 15.aprila 1979 godine u 07:19 sati,pravo da ti kazem, niko se od nas ne sjeca tebe i “tvojih akcija/ša”? Ipak ne poricemo ti,jer polazeci od toga da nijesi bio clan SeKaJu,tesko te bilo ,”autopromidžbenim putem” dovesti do “pobjednickog trona”?Takodje se ne sjecamo da smo idje procitali ,da si i ti dobijo orden-poput mnogi za “iste zasluge”,stim sto su oni znali “do u sekundu”- kad su bili na vrata od grada- minut dva nakon( za mnoge)srecnostresa u svoje špagove-ukljucjuci i tebe/nas dragi “Sasko -tzv. “banana”?
  “I sto ? To (me)cini sumljivim? A zasto…”?
  Nisam zlonamjeran-ali jesam analitican u odnosu na:… “pretakanja n(v)ase proslosti-od posledica “obicaja zemljotresa i ratovanja”-za tudjijem dobrima”,kroz dogadjanja u vasoj(čoporativnoj) reziji pod okriljem “O B N O V E”-“ušančene” na dva pjana “jugopetrolja” do preseljenja u “K A S U N”-na “zitorodno polje” obitelji Luj/Lipovac? Tragovi-čoporativnog promidžbenog djelovanja su na svakom koraku-ko oce da vidi:”plutanje Kotora pri najmanjoj kisi,pa onda plavljenja-“ala Posavina” iz 2014 godine-od pjace od SV.Tripuna,”namjensko-nenamjenski jendeci-staro nova kanalizacija,u starome gradu? A sto reci o poslednjem “iskrenju” na instalacijama Svetoga Tripuna-kao posledice “savjesnosti i izgaranja cinbenika pokonje “O B N O V E”-i drugim “iskrenijima”na neotkrivenim podrucjima-post festum- vas “projektanata,revizora,kontrarevizora,nadzornih organa ? Interesantno -da su mnogi u tim “iskrenjima” “zakučili”iz onije”projektanskijeh fondova” obnove Kotora”-sto bi rekle nase komsije …Zalazani?
  Sasa,razumijem ja tebe-jerbo po crnogorskim zakonima-“okrivljeni” ima velika prava u sopstvenoj odbrani:” lika i djela”-odnosno, ima se pravo braniti -zaobilazeci istinu?!
  Bez odgovrnosti-sankcija…!
  Sasa,na kraju,da oprostis,kad pises o razlozima preseljenja “Tre(i)k-om”,i vasem napustanju rodnog Kotora-nije dobro(bez imenovanja?) kazati:”…a drugi je razlog,plaćeni moj tekstopisce taj,sto se moja obitelj od SLICNIH VAMA” dobijala najprimitivnije prijetnje kako ce nas pobiti.”
  Sasa,tvoja mladost-kratko pamćenje,ocigledno nije nikada “cula” da se to sto se vama i vasoj obitelji(starim kotoranima)-desavalo u vrijeme(1991) “aktivne okupacije”:”srbocrnogoraca”(čija krv kola i u venama vidjenijih “starokotorana”)-je “REPRINT IZDANJE ” iz perioda okupacije 1941-1945 u Kotoru gradu od starina-gdje su pojedine ondasnje “NVO”-ravnogorska omladina;dopo la voro,italijanska mladež i druge NVO-u narucju okupatora(Italijana i Njemaca),radile slicne rabote-protiv onih “vandala”-kojima treba “prontno” skinuti one njihove “simbole”(Grb i datum iz 1944?) sa Vrata od grada? I na ta mjesta vratiti simbole:”lavova,lavica i drugih dragulja “nasih dragih ktitrora”-koji nisu “vandalskog porijekla”-vandala “okupatora Boke s’brda gore” nego “ktitori” Kotora,sa mora-c i v i l i z a c i j e”?

  Na kraju s’ kraja -pocetka,Sasa,mnogo je toga u nasemu gradu?! Zasto?Zbog cega? Zbog koga…?
  A samo je jedan odgovor:” NE DIRAJTE MOJE KRUGOVE-(interse-bili su moji-a sad su ….?)?!

 6. Ja mislim da je gdin Dender dobio reklamu kako je trazio vec odavno a ovima iz Lokalne uprave svaka cast za nepismenost.e kuku nama s vama.

  • Svaka čast na odgovoru. Gde je demokratija kad se ljudi tako pljuju… Da se čoveku zgadi. A svi govore kako im je Kotor najpreči…lokalna uprava, republička, svi se bace politikom a grad pliva kad kiša padne (Maj, beše li to), Gurdić je slan i što sve još ne. Ovako izdaleka izgleda da od svih rešenja (recimo pešački most sa Luže da se ne koči saobraćaj; obilaznica – gde god je stavili; sređeni bedemi sa, možda, ogradom; uklonjena Rivijera ili bar da je neki novi Hudertwasser sredi da izgleda pristojno; isto za Fjord; bolnica; obala ka Mulu; da be nastavljam…)

   Da svi mizda krenu da RADE a manje da se bave politikom 🙁

 7. Blago mnogima od vas kad nemate što činjet nego se prepucavati a radio Skala vas vesla najstrašnije.Svaka im čast i zato ste slušani i evo iz priloženg se vidi i čitani bez prestanka a sve kao ne prate. Ne mogu izdržat da ne pišu, daju vam na popularnosti i baš vas boli uvo. Evo ni ja ne izdržah da ne prozborim dvije.

 8. falila sam mjesto za komentar. odnosi se na,, pisi, brisi…”……….a i nije tesko to ukapirat, nego,eto.

  podrzavam Sasu

 9. imenjakinjo, ovakav tekst ne pise uljudna osoba, ti kao da si se obracala SS trupama iz II sv.rata, a ne ljudima koji ti prate program i naprosto govore ono sto misle, ali ni priblizno ovako uvrijedljivo i pljuvacki poput tebe.

 10. o, ,,bandijera” sad jos navedi da je Sasa nesposoban srociti tekst, nego su ,,kolicinja” pisali. ,,KOLICINJA”…………….

 11. upravo tako Sasa. Vjeruj mi, kad sam procitao onaj tekst ,,kolektivne pameti” prvo mi se smucilo, a onda neka nelagodnost KO VODI OVAJ GRAD I KO MISLI DA KOLARINA CINI DA ONI OKO NJEGA MISLE DA JE PAMETAN , PA JOS GOSPODIN

 12. Ma Bora mi para mi se da ste vi nešto dobro zgriješili, čim se ovoliko opravdavate.Maja vi je kazala istinito da ste pošli ća kad je bilo gusto i sada vam ne valaj ništa i što jes i što nije.

 13. tako je Denderu ! Svaka ti je na mjestu. Da ,,MONITOR” petparacki. , A danas su revidirali stav i busaju se onom sto je Monitor od pocetka propagirao, a svi koji su ga citali i podrzavali bili drzavni neprijatelji. Pi………

 14. ma vise ti imas u htijenjima i zeljama kako da bude Kotoru nego cijela ,,lokalna uprava” i njene sluge da se uduplaju. Ovakav odgovor daje cestit, pametan, hrabar kotoranin. Nisam ni pomislila da ce bit ni blazi, ali ni ,,preko mjere” koja bi tebe srozala. Zbog toga oni koji su sada po Kotoru tamo dje ih ne pripada i reaguju onako razjareno prema tebi. To je kompleks u sprezi sa kukaviclukom.

 15. Da nijesi ti blažo na korito ili misliš da su to oni preko brda koji ti mnogo smetaju. Odakle ste to došli. Odakle su preci tvoji i Denderovi. Što su radili u Kotoru. Kaži otvoreno pa da vidimo ko je zlatnom ožicom objedovao.

  • Stvar je u tome, kad te jako interesuje moje porijeklo, sto mi nismo sljeglji sa brda negu su moji odavde, pola pravoslavci a pola katolici, starosjedeoci iz Boke i Grblja, zanatlije i trgovci. Niko moj nije bio na visokim polozaima i fukcijama ali su me ucili da ne dijelim ljude na one ispod brda i one preko brda vec samo na ljude i neljude, pametne i glupe. A takvi kao ti se izgleda nisu makli dalje od korita kad si se vec nasao prozvan dok moji, nisu zlatnom, ali jesu sa srebrnom ozicom objedovali a ako bog da mozda predjemo i na zlatne.
   Odje je izdleda kao u prici Carevo novo odijelo, nije kriv car sto je izasao pred narod go i nakaradan nego je kriv onaj iz mase sto je progovorio. Mi smo izasli iz jednopartijskog sistema i jednoumlja a sama je svrha demokratije kritikovanje vlasti i ukazivanje na greske da bi ta ista vlast bila bolja.

 16. Loše si se snašo Denderu. Ne piši ćitape nego na rabotu. Nego, malo te isto nešto žulja . Bio bi jači da si kraći.

 17. Samo sam cekala Tvoj odgovor poput ovog !

  Nemam ti sto rec, osim da istrajes, da nas ima puno uz Tebe, uz tvoje stavove i razmisljanja o Kotoru, nekad i sad.!

 18. Bravo Saša!!!! Lokalna uprava je proizvod decenijske negativne selekcije kadrova (čas izuzecima), tako da ovakvo ponašanje ne iznenađuje. Ova postava opštine sve radi da sahrani i Kotor i kotorane!!!!

 19. Bravo za Radio Skalu sto je objavila reagovanje. Bravo za gospodna Dendera koji je reagovao, na onaj primitivni napad. Ali par stvari gospodine Dender niste u pravu. Braniti Lidiju Ljesar i Zavod za zastitu spomenika kulture u postupku davanja misljenja, sugestija, uslova i dozvola za zaobilaznicu, lift, prostorne planove kako to mozete. Masonsko rotarijanski lobi u Crnoj Gori je izgleda jaci od istine.
  Nadamo se da ce Daliborka Pejovic biti nova Ministrica kulture

 20. Bravo Sasa! Zakto nam je i sve ovakvo jer o nama odlucuju oni koji izgleda jos nisu stigli da zamijene korita sa pijatima.

  • Reci života ti Saša kolcinja su ti ovo pisali.Čitav tim se odgovorom bavio danima.I u zadnje da te pitam jesi li ili nisi zborio za Monitor ili su prepisali radio kotor kao pravu profesionalnu stanicu,koja sve probleme iznosi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]