Ambasada SAD: Vlada Crne Gore da prizna da je u Srebrenici bio genocid

3

Ambasada SAD zabrinuta je zbog komentara ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da je spreman da prizna da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kad se to i nedvosmisleno utvrdi.

“Abasada je zabrinuta zbog komentara koji bacaju sumnju na to što se dogodilo u Srebrenici 1995. Tražimo jasnoću i nadamo se da će Vlada Crne Gore nedvosmisleno osuditi masakr i nazvati ga onakvim kakav je bio – genocid”, objavila je Ambasada SAD-a na Twitter-u.

Podsjetimo, Leposavić je u petak u Skupštini izbjegao da kaže svoj stav, ali je poručio da je sud u Hagu gdje je suđeno za genocid u Srebrenici, kako kaže, “izgubio svoj legitimitet”.

Leposavić je naveo da ne zna da li su zločinci u Srebrenici imali genocidnu namjeru ili nisu, već da samo može da vjeruje sudijama iz Haga.

3 KOMENTARI

  1. Tako je.
    Da taj velikan školocan u ino
    stranstvu, kako se busaju ima karakter sjutra bi podnio ostavku i kako tako ostao karakteran.

  2. GOSPODO IZ AMERIKANSKE AMBASADE-JA VAS RAZUMIJEM I PODRŽAVAM..BEZ DVOJBE! .ALI ČEMU POTREBA DA SVAKA VLADA CRNE GORE.OD NASTANKA-CRENE GORE 21 MAJA.2OO6 GODINE..MORA-DA PIZNAJE DA SU SRBI I CRNOGRCI(VOJSKA KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA)-POČNJELA GENOCID U SREBREICI? ISKREN DA BUDEM -ONI SU POČINJELI GENOCID NA CIELOJ TERITORIJI BOSNE I HERCEGOINE-GDJE JE ZVJERSKI-NEMILICE UBIJNEO VIŠE OD 1O5.48O LJUDI-SVIH VJERA I NACIJA U VREMENU 1991-1995 GODINE!…AKO JE VJEROVATI PODATCIMA IZ ARHIVA HAŠKOGA SUDA?!!!

    U TO IME-MOLIM NE LJUTITE SE NA MENE- NAS NEPISMENE KOJI ČITAMO “KAKO JE NAPISANO”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]