Ambasadorka SAD Margaret En Uehara u posjeti Opštini Kotor

0
sa prijema kod dr Stjepčevića

Gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević primio je danas ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Njenu Ekselenciju Margaret En Ueharu.

Tom prilikom je gradonačelnik Stjepčević upoznao visoku gošću sa najvećim razvojnim izazovima Opštine Kotor, naglašavajući neophodnost postizanja balansa između zaštite prirodne i kulturne baštine UNESCO-vog grada i njegovog dugoročnog ekonomskog razvoja.

Ambasadorka Uehara je izrazila spremnost da pruži podršku lokalnoj samoupravi kada je u pitanju ulaganje u kotorsku opštinu od strane Sjedinjenih Američkih Država i nadu da će se dosadašnja dobra saradnja između vlade SAD-a i Opštine Kotor nastaviti.

Gradonačelnik Stjepčević se zahvalio na dosadašnjoj pomoći američke vlade Kotoru koja se manifestovala realizacijom velikog broja projekata  ostvarenih kroz Ambasadorov fond za očuvanje kulturnog nasleđa i donacije USAID-a.

radonačelnik Stjepčević je najavio dalje jačanje saradnje Opštine Kotor i američkog  grada Santa Barbare (Kalifornija) sa kojim je potpisana Povelja o bratimljenju 2009. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]