Amo ljudi, obale i vali

0
kotorski karneval 2015. spaljivanje

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Tradicionalne kotorske zimske karnevalske fešte 2016. zvanično će se otvoriti u petak 26. februara velikim maskenbalom koji će se održati u PC “Vukšić”.

Ovo je za Skala radio u ime organizatora Kulturnog centra “Nikola Đurković” saopštio Miloš Dževerdanović, direktor Kulturnog centra.

Karnevalska sedmice nastavlja se dječijim maskenbalom u nedjelju 28. februara  u kotorskoj diskoteci “Maximus”, a 1. marta je koncert pod maskama u crkvi Sv Duha što predstavlja spoj muzičke i karnevaske tradicije Kotora u organizaciji Muzičke škole “Vida Matjan“.

Abrum ulicama starog Kotora, to jest najava za karnevalsku povorku, je 4. marta uz muzički okvir sastava Lungo mare i Papaladu ala maka na glavnom gradskom trgu.

Martovska subota je rezervisana za humanitarnu karnevaslku tombolu u bašti kafane “Dojmi“, a prihod je namijenjen za Opštu bolnicu Kotor.

Karnevalska vesela nedjelja 6 marta  je u znaku karnevala, glavnom gradskom ulicom od 14 i 30.

U povorci se očekuju i karnevalisti iz regiona, za sada po riječima Dževerdanovića, učešče su potvrdile karnevalske grupe sa Korčule, iz Ptuja, Podgorice, a izraženo intersovanje za karneval je već ovih dana.

Za kotorski karneval je izdvojeno 10 hiljada iz opštinske kase, Turistička organizacija Kotora koja je suorganizator učestvuje sa 15.000 eura.

Vjekovima kotorski karneval ima svoj prepoznatljivi kolorit i štimung, zdarvu šalu i raskošni kreativni duh vedrih meštrica i meštara.

To je prilika da po starom običaju i ove godne sa karnevaslkom vatrom izgori sve ono što je bilo ružno u pasanoj godini u Kotoru gradu i njegovim ljudima, poručio je Dževerdanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]