Anastazija Miranović ponovo na čelu Crnogorskog nacionalnog komiteta ICOM

1
Foto: ICOM

Od januara biće moguća nova učlanjenja

Anastazija Miranović ponovo na čelu Crnogorskog nacionalnog komiteta ICOM

Kad stuka kaže svoje i kolege odaju izborom na čelne pozicije priznanje onima koji su zaslužili da nastave tamo gdje su stali, onda je to rezultat vrijedan pažnje. Upravo to se dogodilo juče u Zavičajnom muzeju u Baru, na Skupštini Crnogorskog nacionalnog komiteta ICOM (CG NK ICOM). Nakon usvojenog  Izvještaja o radu ove profilisane muzejske organizacije za mandatni period 2020-2022, izmjena i dopune njihovog Statuta, izabrano je rukovodstvo CG NK ICOM-a.

Na čelu Crnogorskog nacionalnog komiteta ICOM ponovo je izabrana dr Anastazija Miranović, i to jednoglasno.

Za potpredsjednika Andro Radulović, sekretarka je Katarina Gazdić Ilić a blagajnica Božana Biskupović.
Izvršni odbor čine mr Magdalena Radunović, dr Tanja Koprivica, Filip Kuzman, mr Jovan Muhadinović.
Izabran je i Nadzorni odbor u sastavu: mr Božena Miljić, mr Jelena Đukanović i Sadik Dacić.

Na Skupštini je bilo riječi o potrebi unapređenja rada muzejske zajednice i tim povodom najavili su za prvi kvartal 2023. održavanje stručnog panela na temu rukovođenja/upravljanja muzejskim ustanovama, kao i potrebama/mogućnostima osnivanja novih muzeja.

Takođe, na Skupštini je bilo riječi o potrebi omasovljenja članstva CG NK ICOM. Tim povodom su iz rukovodstva ove organizacije poručili da će od januara biti moguća nova učlanjenja u CG NK ICOM, akcentujuci potrebu da se osim muzejskih/galerijskih radnika uključe studenti profilisanih fakulteta (Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore sa novoformiranim programom za konzervaciju i restauraciju, Fakulteta vizuelnh umjetnosti Univerziteta Mediteran, Fakultet umjetnosti UDG itd).

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]