Andrija Mandić napustio Crnu Goru

5

 

Mandić - Knežević (foto: CDM)

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio je Skupštini Crne Gore zahtjev za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića poslanika u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

Katnić sumnjiči Mandića i Kneževića za stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je uputio zahtjev Administrativnom odboru na dalje postupanje.

Prema saznanjima Skala radija, iz pouzdanih izvora Andrija Mandić je jutros u 7 sati redovnim avio letom za Beograd napustio Crnu Goru.

Lider Nove Andrija Mandić kazao je juče će odgovor Demokratskog fronta na optužnice protiv njegovih članova zbog dešavanja uoči 16.oktobra biti poznat ako one budu podignute.

“Pozivamo Milivoja Katnića i šefa režima da ne idu tim putem, jer će to samo produbiti krizu u Crnoj Gori. Dozvolite da bude iznenađenje šta će biti naše rješenje”, poručio je juče Mandić.

On nije htio da odgovori na konkretno pitanje da li planiraju, ukoliko neko iz DF-a bude procesuiran, da ustanu i izazovu sukobe na ulicama.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore ukinuće imunitet poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, saznaje CdM.

Sjednica Skupštine o kojoj će se glasati povodom skidanja imuniteta biće odražana u srijedu.

Podsjećamo, bilo koji poslanik Skupštine Crne Gore može da se uhapsi samo ukoliko Administrativni odbor predloži skidanje imuniteta, a nakon toga to izglasa i plenum Skupštine Crne Gore.

“Kada Zahtjev tužioca stigne u Skupštinu CG nadležan je Administrativni odbor koji se izjašnjava o zahtjevu tužilaštva. Ukoliko postoji potrebna većina u odboru, oni dalje predlažu Skupštini da ukine imunitet poslaniku. Prijedlog se upućuje na način da Odbor predlaže Skupštini da da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka”. Ukoliko Skupština na plenumu izglasa da se daje odobrenje za vođenje krivičnog postupka onda Tužilaštvo može da primijeni sva ovlašćenja prema poslaniku”, objasnio je ranije za CdM Zoran Vujičić iz Građanske alijanse.

5 KOMENTARI

  1. Kako nam SKALA promptno sipa izvješće o
    ćetnicima! O onizima koji hoće
    silom da nam zabrane Njegoša, SKALA vješto ćuti.
    To, SKALO, budite došljedni u nedošljednosti.

  2. JEST BORA MI-UTEKA…KA crnogorci IZ I OD KONAVALA i DUBROVNIKA-OSTAVILI OCA NACIJE NA ĆEDILO KA LA MERDU-U JEDAN VAKAT…! KOJEGA NEĆE NIKO OD “TAMO NJIH” DA SE ŠEĆAJU-DA JE BIA NA KONAVLE..PALEĆI ŽAREĆI-ŠEMENJEĆI ONE NEVINE KRAVE-PLJAČKAJUĆI SVE ŠTO ZA NEBO NE BIJAŠE SVEZANO…??? I DANAS NIKO KA VI..DOMOBRNOBREZOBRAZIĆI-OKINUSTE OBRAZE CRNOJ GORI NAPADNUTIH PETROVIĆA NJEGOŠA…?! DA,DA NIKO NIJE KRIV-NIKAD NIJE KASNO…DA SE POPRAVITE-KA ŠTO STE SE POPRAVILI..KA KOZE U KOLJENA…? DRAGI VI…?

  3. A što će članovi DF koji su na vlast sada ????Oni su neokaljani, nijesu učestvovali ni u kakvom udaru pa mogu da vladaju i da nam kroje sudbinu.Oće li tako moći pitajte novinari ako možete ????

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]