Andrija Popović: Apsurd da se na čelu Crnogorske Skupštine nalazi opozicioni lider

4
Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Čin razrješenja predsjednika crnogorske Skupštine Ranka Krivokapića kasni čitav mjesec i ta politička greška je vjerovatno uzočnik prekida parlamentarnog dijaloga vlasti i dijela opozicije, odnosno nepotpisivanja sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore.

Ovo je za Skala radio izjavio Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije CG.

Ova partija je, kazao je Popović ukazivala na neophodnost pokretanja pitanja razrješenja predsjednika Skupštine odmah poslije jednostarnog raskida koalicionog sporazuma i izlaska Socijaldemokratske partije iz vladajuće koalicije.

Na žalost, nije bilo sluha u okviru vladajuće koalicije da se sprovede taj demokratsko-parlamentarni potez, kako ne bi došli u apsurdnu situaciju da se na čelu crnogorske Skupštine, odnosno parlamentarne većine nalazi jedan od opozicionih lidera.

Sada je prema riječima Popovića jasno da je sporni dio prijedloga sporazuma o Vladi izbornog povjerenja koji kaže da sporazum potvrđuje očuvanje postojeće rukovodne strukture Skupštine, opteretio i blokirao čitav proces gotovo već usaglašenog sporazuma.

Pokretanje postupka razrješenja dužnosti predsjednika Skupštine se mora odvojiti od postupka o kome se odlučuje tajnim glasanjem i uvijek nosi dozu neizvjesnosti.

Liberalna partija vjeruje i očekuje da će odmah nakon okončanja čina razrješenja predsjednika Skupštine  doći do nastavka neophodnog parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora.

Popović je kazao da je upravo dijalog, kao odgovor na nagomilano nepovjerenje dobio podršku od Evropske komisije i Evropskog parlamenta.

4 KOMENTARI

  1. Slažem se sa stavovima liberala,kada je izašao iz vladajuće koalicije istog trenutka je Krivokapic morao podnijeti ostavku.Ne možeš biti istovremeno i vlast i opozicija!

  2. Dosta je i Krivokapića zaista , što je učinuio za svoj grad??
    Vi ste barem mali pa eto ne smetate za ono što po duši i jeste vaša ideja i muka prvih za nezavisnui slobodnu CG samostalnu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]