Andrija Popović: Liberali još nijesu dobili poziv opozicije za razgovore o prelaznoj vladi

10
Andrija Popović

Andrija Popović

U toku su sastanci i pregovori crnogorske opozicije sa predstavnicima vladajuće koalicije oko formiranja prelazne vlade, a kako pregovore do sada vide Liberali, Skala radio je pitao Andriju Popovića, predsjednika LP.

On je podsjetio da je ova partija 4. februara prihvatila poziv za sastanak sa opozicijom na kome bi im obrazložili inicijativu za formiranje evntualne vlade narodnog jedinstva.

Međutim, do danas Liberali nemaju naznake da će do tog sastanka doći, osim medijskih.

Ukoliko ih pozovu, LP će odrediti delegaciju koja bi potom obavijestila najviše partijske organe o sprovedenom dijalogu sa opozicijom i eventualnoj potrebi za donošenjem političkih odluka, kazao je Popović.

On je podsjetio da su Liberali i ranije kazali da kao članica Libaralne internacionale i Saveza liberala i demokrata Evrope, svoju politiku temelje na politici dijaloga i racionalnog djelovanja u namjeri kreiranja najkvalitetnijih političkih odluka u korist građana i građanki CG, kao i daljeg napretka i demokratskih reformi naše države.

Da li je neka prelazna Vlada u ovom trenutku potreba Crne Gore, Popović nije siguran, ali vjeruje da će u svakom slučaju doći do dijaloga.

Na naše pitanje kako bi reagovali kada bi im opozicija ponudila neko primamljujuće, visoko mjesto u prelaznoj Vladi, Popović je kazao da liberale apsolutno ne zanimaju nikakve funkcije već samo pitanje koristi građana CG.

Liberali su i ranije poručili kazao je njihov lider, da im je u ovoj godini najveći prioritet ulazak u Nato savez , početak izgradnje autoputa Bar-Boljare, odnosno prioritetne dionice.

Iz redova opozicije, današnja najnovija izjava Andrije Mandića je da svi koji se zalažu za to da prelazna vlada nastavi NATO integracije Crne Gore, mogu to da govore u svoje vlastito ime ili u ime organizacije koju su osnovali, ali ne i u ime Nove i srpskog naroda u CG.

Ovu izjavu Popović komentariše tako što podsjeća da su potpisnici  pisma u kome su Liberali pozvani na sastanak, predsjednik DF Miodrag Lekić, predsjednik SNP Srđan Milić, predsjednik Pozitivne Darko Pajović, koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević i Liberalne ne interesuje što konstituenti tog opozicionog saveza misle, zaključio je Popović.

10 KOMENTARI

  • Ovo tucanje, štucanje, pucanje, jurcanje, kucanje, mucanje, bucanje, vucanje, zucanje, cuclanje, čučanje, šuštanje… ostaće u analima kao biser mudrog govora poslanika u nekom parlamentu.
   Na zdravlje vam skorašnje tucanje Uskršnjih jaja!

 1. Ovaj pokušava da bude duhovit. No nikako mu ne polazi za rukom.
  Hoće da ugura marihuanu u legalno pušenje!
  Hoće da izbaci sve nazive ulica u gradovima i naseljenim mjestima
  koje imaju ikakve veze sa Srbijom i srpskom istorijom.
  Tipuje na najekstremniji dio ekstremne crnogorske ekstremije.
  Srećom, takvih je isuviše zanimarljiv broj, da će onu stolicu koju
  je zagrijao u Skupštini, u drugom mandatu grijati neka druga g*za.

 2. Normalno da moraju liberalne demokrate voditi dijalog sa svima,što god mislili o takvoj opoziciji sa potpuno suprostavljenim programom.Voljno ili nevoljno mora se razgovarati.

 3. ali ,,NIJESU” ?
  a moj Pura, u nautiku si zborio ,,NISU” pobijedili , …….
  a ,,nijesu” je takođe pravilno i bilo je tipićno za nikšićko govorno područje
  ADIO BARAKA

 4. Ima i pravo sve je za tucanje jajima prije i poslije Uskrsa. Ne laprdaj no no tako ti Boga.Oduševio si me Pura.

 5. izvinitie gospodine Popovicu, onoga trenutka kad ste u skupstini izjavili ono povodom tucanja (da mi moderator ne zamjeri) i kasnije se opravdali da to nije nista vulgarno, izgubili ste i onog poslednjeg clana vase familije koji je mozda glasao za vas. Na sledecim izborima vas nema, mislim da ste svjesni toga. Zato sada trazite da se prislepate nekoj koaliciji ne bi li sebi obezbjedili stolicu jos koju godinu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]