Andrija Pura Popović: Kolo vode partije koje nemaju izborni legitimitet

3
Andrija Pura Popović

Vlast i dio opozicionih partija potpisali su sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.

Cilj je ulazak opozicije u vlast i državne institucije kako bi se spriječile navodne zloupotrebe državnih resursa za parlamentarne izbore u oktobru ove godine, kazao je gostujući u emisiji U ŽIŽI Skala radija Andrija Pura Popović, predsjednik Liberalne partije i poslanik u crnogorskom parlamentu.

On je kazao da Liberali neće podržati izbor nove, rekonstruisane Vlade ukoliko ne dođe do amandmanskih promjena u koje lično ne vjeruje.

Popović je kazao da dio ljudi državu doživljava kao svoje dobro. Jer, samo svoje dobro može biti predmet trgovine, kao što se ovih dana trguje funkcijama po Crnoj Gori.

Dogovor kuću gradi, naveo je on staru poslovicu ali i nastavio da ima dogovora zbog kojih se kuće i razgrađuju.

Podsjećajući kako je došlo do ulaska dijela crnogorske opozicije u Vladu, Popović je naglasio da je Vlada dobila povjerenje u Skupštini zahvaljujući podršci Pozitivne Crne Gore koja je bila uslovljena upravo otvaranjem Vlade za ulazak opozicije.

Nakon toga dešava se strahovit pritisak na Pozitivnu Crnu Goru, njeno rukovodstvo i poslanike.

Popović navodi da je ta ista opozicija svoje kolege iz Pozitivne nazivala raznim imenima, osuđujući ih za političku trgovinu i korupciju.  Na taj način su im uzvratili što su im otvorili vrata da uđu u tkz Vladu izbornog povjerenja.

Popović je kazao da je opozicija podršku Pozitivne smatrala političkom korupcijom, ali da dio te iste opozicije koja ulazi u kabinet premijera Đukanovića nema problem da uživa u plodovima te iste korupcije.

Politika bi, kazao je on, trebala biti stvar principa a i kada to nije morala bi stvar zakona.

Ako prihvatite da ubirate plodove korupcije, onda ste i vi korumpirani, kaže zakon, jasan je Popović.

Kada je u pitanju rekonstruisana Vlada, ili mješovita, koncentraciona, ili neka druga, kako je god nazvali, ona neće biti odraz volje građana na izborima što jasno navodi član 2 stav 3 Ustava u poglavlju Suverenost.

Tamo piše“ Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa Zakonom“.

Popoviću je interesantno da sada kolo vode partije koje nijesu ni učestvovale na izborima oktobra 2012. godine.

On kaže da neki njihovi ministri, uz dužno poštovanje sa ulice uskaču u Vladu, bez ikakvog legitimiteta.

3 KOMENTARI

  1. hahahah, reče čovjek koji predvodi partiju sa ukupno 300 glasova!!! A možda ni toliko! Vidjećemo uskoro.

    • Može da nema ni jedan glas ali je on dao glas kad je i đe je trebalo. dalje, mnoge korisne predloge su dali liberali i Pura ali on nije izvršna vlast u CG.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]