Andrija Pura Popović: Kotor ne smije da slijedi podgorička dešavanja

14
Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Odbornici Građanskog pokreta URA, Demokratskog fronta, Demokratske srpske stranke i samostalni odbornici u parlamentu Kotora procesuiraće u ponedjeljak 14. marta inicijativu za smjenu Demokratske partije socijalista i formiranje nove parlamentarne većine u toj opštini.

Za komentar smo pitali Andriju Popovića, lidera Liberalne partije, čiji odbornici učestvuju u koalicionoj vlasti kotorske opštine.

On je kazao za Skala radio da je u ovom trenutku teško komentarisati da li će doći do prekompozicije lokalne vlasti u Kotoru i kakvu će odluku donijeti kotorski SDP.

Prema njegovoj ocjeni, jedno je sigurno da bi to bilo iracionalno raditi na samo šest mjeseci prije redovnih loklanih izbora, posebno, kaže Popović zbog toga što lokalna vlast u Kotoru solidno funkcioniše.

Na vrijeme je usvojen Budžet opštine za 2016. godinu, a nekoliko značajnih razvojnih projekata je u toku i on ne vidi ni jedan razlog da se sve to urušava i građanima priređuje nepotrebni politički i životni haos u narednih nekoliko mjeseci.

Do toga bi neminovno došlo, mišljenja je Popović, ukoliko bi se napravila nova skupštinska većina.

Mnogi funkcioneri bi otišli, dok bi se novoizabrani uigrali i snašli, došli bi redovni lokalni izbori.

Popović vjeruje da će svi dobro promisliti i odmjeriti političku situaciju u Kotoru i konstatovati da Kotor ne smije da slijedi podgorička dešavanja, ali ni mnogo toga što nam zvanična Podgorica na ovaj ili onaj način nalaže.

14 KOMENTARI

 1. Ako u Kotoru srpska opozicija bude na vlasti biće velike katastrofe i haosa. Uništi će kotorsku kulturu zato građani budite pažljivi koga treba glasati. Ne mora DPS dalje na vlasti nego glasaj CDU, SD, Liberale i druge stranke koje su za crnogorske nezavisnosti.

  • Maki kućo-ali si zaboravio da je prosrpska opozicija-ondašnjem SKJ u Kotoru oburdala projugolsovensko crnogorsku vlast-na “tader njihovu srpsku staru godinu” 1989 godine! Djelo izvršila epohalna “ČETVOROČLANA BANDA”koju je predvodi “bijeli udovac”->>(za razliku od ondašnje “epohalne četvoročlane kineske bande”-koju je predvodila “crna udovica” Mao Ce Tunga)<<-pobočno poduprta "policijskim kadrovima" iz bivšega Doma zdravlja-Peluzica-iz doba socijalizma? Moj dobri i čestiti Maki-kulura bez materijalizma nemere opstati-glad nemaština su zapreka i kulturi i privredi i razvoju-već viđeno u Kotoru u proteklom kvartu od vijeka-u kojem je Kotor dovden iz nekadašnje grupe "pet NAJRAZVIJENIJIH opština TITOVE JUGOSLAVIJE"-do grupe "pet NAJNERAZVIJENIJIH OPŠTINA CRNE GORE:Plava,Rožaja,Petnjice i Gusinja.."! To je njima njina borba dala:"oćemo Ruse-oćemo Gusle.."! Ni jednoga ni drugoga-bogu vala-ne fali! Jedno što guslima fali struna-zbog toga što su se konji i magraci pretvorili u političare-sa i brez repova-isčupanih u ABlejanju-kontrarevoluciji-1989 godine?

    • Vodim ja o tebi računa-samo da si mi ti konten?! A što je zbog vas Bosna i Hercegovina progutala više od 105 hiljada nedužnih građna-posebno oni više od 6O% nejači-“demokracija jevropska zdaj”-taman ka danas “Arapsko proljeće”?! “Pokoljenja djela sude..”-i počesto plaćaju KRVAVO predaka račune!!! Moji ja/ja/rani….!

    • E bo? Ubode Makija osobeno ABlejanje od rije 28 godina-kad je /kad su po Kotoru-Plavu i od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga-prevrćali svoja punana korita-po ugledu na pretke! E,da se neko tada sjetio-pa da im je na njuške stavio žicu-da ne riljaju i prevrću–Bosna nebi plaćala “tost crnogorsko srbijansku revoluciju-okusanih krmadi od Horgoša do Ade Bojane…! Predvođenim voždom sa Dedinja-kasapinom i grobarom SFRJ-SRCG!

 2. Evo noćaske poziva gospodin Nedović sve lokalne
  parlamentarne stranke na uspostavljanje “vlasti izbornog povjerenja”.
  Šta mu goć to značilo.
  To mu nešto dođe kao eufemizam za prekompoziciju vlasti?
  Vidjećemo kad se bude za mjesec dana
  pristupilo glasovanju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]